Wijnand Galema - AFFR
9–13 okt 2024
film • stad • architectuur

Film – Stad – Architectuur

AFFR onderzoekt de relatie tussen film, stad en architectuur door het programmeren en vertonen van films en door het organiseren van inleidingen en debat.

Lees meer

Geschiedenis

Alles over de geschiedenis van AFFR

Lees meer

Organisatie

Meer informatie over de organisatie van de Stichting Architectuur Filmfestival Rotterdam vindt je hier.

Lees meer

Contact

Post- en bezoekadres, contactgegevens

Lees meer

AFFR opgenomen in Cultuurplan
2025 – 2028

AFFR heeft een positief - en zelfs lovend - advies gekregen van de Adviescommissie Cultuurplan voor de periode 2025-2028, en dat is zeker iets om trots op te zijn: “Architectuur Filmfestival Rotterdam (AFFR) is de laatste jaren uitgegroeid tot het…
Lees meer

Sprekers

Wijnand Galema

Wijnand Galema

Wijnand Galema is zelfstandig architectuurhistoricus en doet onderzoek naar de geschiedenis van architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur. De gebouwde omgeving van de twintigste eeuw, vooral die van de naoorlogse periode, vormt het zwaartepunt in zijn werkzaamheden. Hij werkt aan cultuurhistorische verkenningen en adviezen voor uiteenlopende opdrachtgevers. Ook publiceert hij regelmatig over verschillende thema’s in de architectuurgeschiedenis, is hij gastspreker en werkt aan culturele projecten gerelateerd aan zijn vakgebied. Galema is initiatiefnemer van het Netwerk Post ’65 Rotterdam dat meer aandacht en bewustzijn wil kweken voor het erfgoed van deze periode. Tenslotte is hij lid van adviescommissies voor ruimtelijke kwaliteit van onder andere Den Haag en Utrecht.

Fotografie: Frank Hanswijk

film • stad • architectuur 9 - 13 okt. 2024