Ron Chapman - AFFR
4–8 okt 2023
film • stad • architectuur

Festival 2022 – Programma

In een wereld die op zijn kop staat, waar de uitdagingen immens zijn en waar nieuwe werkelijkheden over elkaar heen buitelen, focust AFFR op een moment van stilstaan. Of in cinematografische termen: een freeze frame.

Lees meer

Kaartverkoop

Alle opties op een rij

Lees meer

Bezoekersinfo

Alle praktische informatie over het bezoeken van het AFFR 2022

Lees meer

Club Fountainhead

Steun AFFR, krijg 30% korting op tickets en een vrijkaartje voor de Opening Night en speciale AFFR events

Lees meer

Pers

Voor de belangrijkste persinformatie over AFFR

Lees meer

Film – Stad – Architectuur

AFFR onderzoekt de relatie tussen film, stad en architectuur door het programmeren en vertonen van films en door het organiseren van inleidingen en debat.

Lees meer

Geschiedenis

Alles over de geschiedenis van AFFR

Lees meer

Organisatie

Meer informatie over de organisatie van de Stichting Architectuur Filmfestival Rotterdam vindt je hier.

Lees meer
  • Fondsen & sponsoring AFFR wordt inhoudelijk en financieel ondersteund door een grote groep trouwe fans verenigd in Club Fountainhead, door een breed zakelijk netwerk – de King Kong business club en door een groot aantal fondsen, sponsoren en partners. Lees meer
  • Filmmakers Dit is de informatiepagina voor filmmakers & professionals Lees meer
  • Inzending films Ben je een filmmaker, -producent of distributeur en heb je een speelfilm, documentaire, animatiefilm of short? Lees meer

Contact

Post- en bezoekadres, contactgegevens

Lees meer

Marieke Berkers Interim-Directeur AFFR

Marieke Berkers wordt Interim-Directeur van het Architectuur Filmfestival Rotterdam. Zij volgt per 1 januari 2023 Joep Mol op, die na twaalf jaar betrokkenheid bij het festival als directeur afscheid neemt. Zij volgt per 1 januari 2023 Joep Mol op, die…
Lees meer

Sprekers

Ron Chapman

Ron Chapman

Ron Chapman is een internationaal bekroonde documentairemaker uit Toronto. Zijn documentaires zijn wereldwijd geprezen en uitgezonden op grote netwerken en platforms.

Een greep uit zijn oeuvre: WHO THE F**K IS ARTHUR FOGEL, met Lady Gaga, U2, The Police, Madonna, Rush en belangrijke insiders uit de muziekindustrie; THE POET OF HAVANA, met Carlos Varela, Benicio del Toro en Jackson Browne; THE FORBIDDEN SHORE, een diepgaande verkenning van Cuba’s muzikale topartiesten. Zijn concertfilm, CARLOS VARELA LIVE IN HAVANA, werd internationaal uitgebracht in ’21 samen met een limited-edition boxed set inclusief THE POET OF HAVANA, en een dubbelalbum van het live concert. Ron bracht in 2021 twee belangrijke films uit, SHELTER, een immigrantenverhaal dat een stad hielp vormen, (gefilmd in Canada en Polen) en FROM EARTH TO SKY, het verhaal van zeven inheemse architecten van Turtle Island, (gefilmd in Canada, de VS, Nieuw-Zeeland en in Venetië Italië), beide uitgezonden op Canadese nationale televisienetwerken en momenteel te zien in het internationale filmfestivalcircuit. Voor 2022 staat een korte documentaire gepland, The Gift of The Artist, Inside the Al Green Sculpture Studio. Zijn nieuwste documentaire, REVIVAL69: The Concert that Rocked the World, die net is gelanceerd in het festivalcircuit, een verbazingwekkend verhaal over een festival uit 1969 dat door Rolling Stone het tweede belangrijkste evenement in de rockgeschiedenis werd genoemd, met nooit eerder geziene beelden van D.A. Pennebaker, waaronder John Lennon en The Plastic Ono Band, Little Richard, Chuck Berry, Bo Diddley, Jerry Lee Lewis, Gene Vincent, Alice Cooper, Chicago, en meer.

Ron’s carrière staat in het teken van een leven lang creatief ondernemerschap. Hij begon als muzikant en werd artiestenmanager, platenproducent, clubeigenaar en concertpromotor. Vervolgens ontwikkelde hij zijn eigen filmproductiebedrijf en reclamebureau, waar hij commercials voor internationale merken produceerde en regisseerde. Zijn album met originele songs, “As Worlds Collide”, staat op Current Records, met de recente single en video “Turn Away”.

film • stad • architectuur 4 - 8 okt. 2023