Rohan Shivkumar - AFFR
4–8 okt 2023
film • stad • architectuur

Programma

Vind hier alle informatie over het programma van het Architectuur Film Festival Rotterdam 2023

Lees meer

Sprekers festival 2023

Deze special guests spreken op het festival

Lees meer

Pers

Neem contact op met onze persafdeling

Lees meer

Nieuwsbrief

Lees meer

Film – Stad – Architectuur

AFFR onderzoekt de relatie tussen film, stad en architectuur door het programmeren en vertonen van films en door het organiseren van inleidingen en debat.

Lees meer

Geschiedenis

Alles over de geschiedenis van AFFR

Lees meer

Organisatie

Meer informatie over de organisatie van de Stichting Architectuur Filmfestival Rotterdam vindt je hier.

Lees meer

Contact

Post- en bezoekadres, contactgegevens

Lees meer

Extra tickets voor
Rem Koolhaas!

Er zijn extra tickets voor de speciale screening van Point of Origin - Building a House in Austria, met Q&A met Rem Koolhaas! In de documentaire Point of Origin volgen we architect Koolhaas en de opdrachtgever bij de totstandkoming van…
Lees meer

Sprekers

Rohan Shivkumar

Rohan Shivkumar

Rohan Shivkumar is architect, stedenbouwkundige en filmmaker in Mumbai. Hij is decaan van de architectuuropleiding aan het Kamla Raheja Vidyanidhi Institute for Architecture and Environmental Studies en is directeur van de ‘Collaborative Design Studio’. Hij is ook lid van CRIT, een stedelijk onderzoekscollectief in Mumbai. Zijn werk omvat architectuur, stedelijk onderzoek, adviesprojecten, film en beeldende kunst. Het woord van Rohan draait om vragen over huisvesting, openbare ruimte en manieren om de stad te begrijpen en te representeren. Hij heeft deelgenomen aan verschillende stedelijke onderzoeks- en adviesprojecten in Mumbai, waaronder het Churchgate Revival Project, huisvesting in Dharavi, ruimtes die geassocieerd worden met Dr. Ambedkar en toegang tot infrastructuur voor gemeenschappen die in het National Park wonen. Rohan is co-redacteur van ‘Project Cinema City’ – een interdisciplinair samenwerkingsverband voor onderzoek en kunst. Hij stelt filmprogramma’s samen en schrijft over film, architectuur en stedelijke kwesties. Hij regisseerde films over kunst, architectuur en stedenbouw zoals ‘Nostalgia for the future’, ‘Lovely Villa’ en ‘Squeeze Lime in Your Eye’.

film • stad • architectuur 4 - 8 okt. 2023