Rem Koolhaas - AFFR
4–8 okt 2023
film • stad • architectuur

Programma

Vind hier alle informatie over het programma van het Architectuur Film Festival Rotterdam 2023

Lees meer

Sprekers festival 2023

Deze special guests spreken op het festival

Lees meer

Pers

Neem contact op met onze persafdeling

Lees meer

Nieuwsbrief

Lees meer

Film – Stad – Architectuur

AFFR onderzoekt de relatie tussen film, stad en architectuur door het programmeren en vertonen van films en door het organiseren van inleidingen en debat.

Lees meer

Geschiedenis

Alles over de geschiedenis van AFFR

Lees meer

Organisatie

Meer informatie over de organisatie van de Stichting Architectuur Filmfestival Rotterdam vindt je hier.

Lees meer

Contact

Post- en bezoekadres, contactgegevens

Lees meer

Extra tickets voor
Rem Koolhaas!

Er zijn extra tickets voor de speciale screening van Point of Origin - Building a House in Austria, met Q&A met Rem Koolhaas! In de documentaire Point of Origin volgen we architect Koolhaas en de opdrachtgever bij de totstandkoming van…
Lees meer

Sprekers

Rem Koolhaas

Rem Koolhaas

Rem Koolhaas (Rotterdam, 1944) richtte in 1975 samen met Elia en Zoe Zenghelis en Madelon Vriesendorp OMA op. Hij studeerde af aan de Architectural Association in Londen en publiceerde in 1978 Delirious New York: A Retroactive Manifesto for Manhattan. In 1995 vatte zijn boek S,M,L,XL het werk van OMA samen in “een roman over architectuur”. Hij geeft mede leiding aan het werk van zowel OMA als AMO, de onderzoekstak van OMA, die actief is op gebieden buiten de architectuur. Zijn gebouwde werk omvat de Axel Springer Campus in Berlijn (2020), de Qatar National Library en het hoofdkantoor van de Qatar Foundation (2018), Fondation Galeries Lafayette in Parijs (2018), Fondazione Prada in Milaan (2015/2018), Garage Museum of Contemporary Art in Moskou (2015), het hoofdkantoor voor China Central Television (CCTV) in Beijing (2012), Casa da Musica in Porto (2005), Seattle Central Library (2004) en de Nederlandse ambassade in Berlijn (2003). Huidige projecten zijn onder andere het Taipei Performing Arts Centre. Koolhaas leidde de Architectuurbiënnale van Venetië in 2014, is professor aan Harvard University en was curator van Countryside: The Future (2020), een tentoonstelling over niet-stedelijke gebieden over de hele wereld die in februari 2020 werd geopend in het Guggenheim Museum in New York.

Met dank aan OMA / Fotografie door Fred Ernst

film • stad • architectuur 4 - 8 okt. 2023