Ninke Happel - AFFR
4–8 okt 2023
film • stad • architectuur

Festival 2022 – Programma

In een wereld die op zijn kop staat, waar de uitdagingen immens zijn en waar nieuwe werkelijkheden over elkaar heen buitelen, focust AFFR op een moment van stilstaan. Of in cinematografische termen: een freeze frame.

Lees meer

Kaartverkoop

Alle opties op een rij

Lees meer

Bezoekersinfo

Alle praktische informatie over het bezoeken van het AFFR 2022

Lees meer

Club Fountainhead

Steun AFFR, krijg 30% korting op tickets en een vrijkaartje voor de Opening Night en speciale AFFR events

Lees meer

Pers

Voor de belangrijkste persinformatie over AFFR

Lees meer

Film – Stad – Architectuur

AFFR onderzoekt de relatie tussen film, stad en architectuur door het programmeren en vertonen van films en door het organiseren van inleidingen en debat.

Lees meer

Geschiedenis

Alles over de geschiedenis van AFFR

Lees meer

Organisatie

Meer informatie over de organisatie van de Stichting Architectuur Filmfestival Rotterdam vindt je hier.

Lees meer
  • Fondsen & sponsoring AFFR wordt inhoudelijk en financieel ondersteund door een grote groep trouwe fans verenigd in Club Fountainhead, door een breed zakelijk netwerk – de King Kong business club en door een groot aantal fondsen, sponsoren en partners. Lees meer
  • Filmmakers Dit is de informatiepagina voor filmmakers & professionals Lees meer
  • Inzending films Ben je een filmmaker, -producent of distributeur en heb je een speelfilm, documentaire, animatiefilm of short? Lees meer

Contact

Post- en bezoekadres, contactgegevens

Lees meer

Marieke Berkers Interim-Directeur AFFR

Marieke Berkers wordt Interim-Directeur van het Architectuur Filmfestival Rotterdam. Zij volgt per 1 januari 2023 Joep Mol op, die na twaalf jaar betrokkenheid bij het festival als directeur afscheid neemt. Zij volgt per 1 januari 2023 Joep Mol op, die…
Lees meer

Sprekers

Ninke Happel

Ninke Happel

Ninke Happel studeerde architectuur aan de TU Delft en volgde een minor architectuurpsychologie en kunstkritiek aan de KU leuven. In 2007 startte ze samen met Floris Cornelisse en Paul Verhoeven het architectencollectief Happel Cornelisse Verhoeven (HCVA). Het bureau werkt aan een breed portfolio van publieke gebouwen, herbestemmingen, woongebouwen en openbare interieurs in Nederland en België.

Het werk van HCVA wordt gekenmerkt door een precieze interpretatie van herkenbare typologieën en een voorliefde voor een intens materiaalgebruik waarbij de tactiele eigenschappen van materialen een belangrijke rol spelen in de beleving van de ruimte. Ontwerpbeslissingen, materiaalkeuzes en detailleringen worden ingegeven door de overtuiging dat solide geconstrueerde gebouwen veranderende behoeftes kunnen opnemen, zodat ze dankzij hun bruikbaarheid en duurzaamheid hun relevantie behouden.

In de afgelopen jaren werkte HCVA o.a. aan de spraakmakende restauratie- en transformatieprocessen van Museum de Lakenhal, De tijdelijke huisvesting van de Eerste Kamer en Raad van State, restauratie en inbreiding van Stadhuis Groningen én de restauratie en transformatie van baksteenmodernistisch woongebouw De Fierens. Momenteel werkt het bureau aan de verbouwing van de Algemene Rekenkamer van Aldo en Hannie van Ecyk en Museum Mayer van Den Bergh, een collectiemuseum uit 1904.

Happel Cornelisse Verhoeven neemt actief deel aan het architectuur-debat, doceert aan verschillende opleidingen en geeft lezingen en gastkritieken in binnen- en buitenland. Vanuit de fascinatie voor alternatieve ontwikkel- en financieringsmodellen voor woningbouwontwikkeling is zij tevens initiatiefnemer van Het Rotterdams Woongenootschap, een coöperatieve vereniging die woonprojecten wil initiëren, bouwen en onderhouden voor haar leden.

film • stad • architectuur 4 - 8 okt. 2023