Niels Geerts - AFFR
9–13 okt 2024
film • stad • architectuur

Film – Stad – Architectuur

AFFR onderzoekt de relatie tussen film, stad en architectuur door het programmeren en vertonen van films en door het organiseren van inleidingen en debat.

Lees meer

Geschiedenis

Alles over de geschiedenis van AFFR

Lees meer

Organisatie

Meer informatie over de organisatie van de Stichting Architectuur Filmfestival Rotterdam vindt je hier.

Lees meer

Contact

Post- en bezoekadres, contactgegevens

Lees meer

Sprekers

Niels Geerts

Niels Geerts

Niels Geerts werkt als jonge architect bij de Architekten Cie. en werkt daar aan uiteenlopende projecten. Van stedenbouw tot interieur en van gebouw tot meubel. Zijn interesse ligt in het werken aan duurzame, maatschappelijk culturele projecten binnen een stedelijke omgeving. Op dit moment richt hij zich met name op de renovatie van de Tweede Kamer der Staten-Generaal.

Niels is in 2022 met cum laude afgestudeerd aan de Academie van Bouwkunst Amsterdam met het project Heelhuis, een voorstel voor een gezondheidshuis tussen de Overtoom en het Vondelpark, wat volledig ontworpen is vanuit de invalshoek van een patiënt – een klasgenote die ernstig ziek was. Het ontwerpen vanuit de gebruiker in een ‘ik-perspectief’ staat in dit project centraal. Het ontwerp startte bij de meest persoonlijke ruimte, het bed, en breidde zich via de kamer en interieur uit naar een stedenbouwkundige schaal.   

Dankzij eerdere opleidingen aan zowel de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (Spatial Design, gericht op interieur), als aan de Technische Universiteit Delft, combineert Niels ambacht met wetenschap en gevoel met ratio. Hij tracht hierin zoveel mogelijk verschillende disciplines aan elkaar te verbinden. 

film • stad • architectuur 9 - 13 okt. 2024