Marieke Hillen - AFFR
9–13 okt 2024
film • stad • architectuur

Film – Stad – Architectuur

AFFR onderzoekt de relatie tussen film, stad en architectuur door het programmeren en vertonen van films en door het organiseren van inleidingen en debat.

Lees meer

Geschiedenis

Alles over de geschiedenis van AFFR

Lees meer

Organisatie

Meer informatie over de organisatie van de Stichting Architectuur Filmfestival Rotterdam vindt je hier.

Lees meer

Contact

Post- en bezoekadres, contactgegevens

Lees meer

AFFR opgenomen in Cultuurplan
2025 – 2028

AFFR heeft een positief - en zelfs lovend - advies gekregen van de Adviescommissie Cultuurplan voor de periode 2025-2028, en dat is zeker iets om trots op te zijn: “Architectuur Filmfestival Rotterdam (AFFR) is de laatste jaren uitgegroeid tot het…
Lees meer

Sprekers

Marieke Hillen

Marieke Hillen

“Als architectuurhistoricus schreef ik over de ontwikkeling van de stad. Toen ik van Amsterdam naar Rotterdam verhuisde, merkte ik dat mensen langs elkaar heen leven en lang niet iedereen dezelfde kansen heeft om het te maken in het leven. In plaats van schrijven over, wilde ik actief meebouwen aan de stad. Samen met vier andere vrouwen starten we Singeldingen, een zomerplek waar buurtgenoten elkaar makkelijk ontmoeten en waar we met de buurt een cultureel programma maken. Ik ontdek de kracht van het verbinden van mensen. Zelf de stad maken blijkt aanstekelijk en onze dromen worden groter: een winterplek wordt Het Wijkpaleis. Door mensen te verbinden hoop ik nieuwe ontwikkelingen en kansen te creëren in Rotterdam-West.”

film • stad • architectuur 9 - 13 okt. 2024