Lyongo Juliana - AFFR
4–8 okt 2023
film • stad • architectuur

Programma

Vind hier alle informatie over het programma van het Architectuur Film Festival Rotterdam 2023

Lees meer

Sprekers festival 2023

Deze special guests spreken op het festival

Lees meer

Pers

Neem contact op met onze persafdeling

Lees meer

Nieuwsbrief

Lees meer

Film – Stad – Architectuur

AFFR onderzoekt de relatie tussen film, stad en architectuur door het programmeren en vertonen van films en door het organiseren van inleidingen en debat.

Lees meer

Geschiedenis

Alles over de geschiedenis van AFFR

Lees meer

Organisatie

Meer informatie over de organisatie van de Stichting Architectuur Filmfestival Rotterdam vindt je hier.

Lees meer

Contact

Post- en bezoekadres, contactgegevens

Lees meer

Extra tickets voor
Rem Koolhaas!

Er zijn extra tickets voor de speciale screening van Point of Origin - Building a House in Austria, met Q&A met Rem Koolhaas! In de documentaire Point of Origin volgen we architect Koolhaas en de opdrachtgever bij de totstandkoming van…
Lees meer

Sprekers

Lyongo Juliana

Lyongo Juliana

‘Wie zijn de mensen die over vijftig jaar in Nederland wonen? Wat zijn hun woonwensen?’ Architect Lyongo Juliana richt zich op een ‘meer diverse en inclusieve stedebouw en architectuur’. 

Hij begon zijn opleiding architectuur aan de Pensylvania State University en heeft dat voorgezet bij de afdeling bouwkunde aan de Technische Universiteit Eindhoven. Lyongo is de afgelopen 25 jaar zowel in Nederland als in het Caribisch Gebied werkzaam geweest. Met zijn bureau lyongo architecture werkt hij aan spraakmakende, moderne gebouwen. 

In Nederland focust hij zich op ‘meer inclusieve architectuur’. In 2020 startte hij daarom met een onderzoek als Architect in Residence bij Arcam en zette dit onderzoek voort als fellow bij Pakhuis de Zwijger in het programma Designing Cities For All. 

film • stad • architectuur 4 - 8 okt. 2023