Lieven de Cauter - AFFR
4–8 okt 2023
film • stad • architectuur

Programma

Vind hier alle informatie over het programma van het Architectuur Film Festival Rotterdam 2023

Lees meer

Sprekers festival 2023

Deze special guests spreken op het festival

Lees meer

Pers

Neem contact op met onze persafdeling

Lees meer

Nieuwsbrief

Lees meer

Film – Stad – Architectuur

AFFR onderzoekt de relatie tussen film, stad en architectuur door het programmeren en vertonen van films en door het organiseren van inleidingen en debat.

Lees meer

Geschiedenis

Alles over de geschiedenis van AFFR

Lees meer

Organisatie

Meer informatie over de organisatie van de Stichting Architectuur Filmfestival Rotterdam vindt je hier.

Lees meer

Contact

Post- en bezoekadres, contactgegevens

Lees meer

Extra tickets voor
Rem Koolhaas!

Er zijn extra tickets voor de speciale screening van Point of Origin - Building a House in Austria, met Q&A met Rem Koolhaas! In de documentaire Point of Origin volgen we architect Koolhaas en de opdrachtgever bij de totstandkoming van…
Lees meer

Sprekers

Lieven de Cauter

Lieven de Cauter

Lieven De Cauter is een Belgisch filosoof, schrijver en activist. Hij doceert aan het Departement Architectuur van de KU Leuven en het RITCS. Hij publiceerde tot nu toe een 20-tal boeken: Zijn boeken in het Engels: De capsulaire beschaving. Over de stad in het tijdperk van de angst (2004); Heterotopia and the City. Public Space in a Postcivil Society (2008), samengesteld met Michiel Dehaene; Art and Activism in the Age of Globalization, samengesteld met Karel Vanhaesebrouck en Ruben De Roo (2011); Entropic Empire. Over de stad van de mens in het tijdperk van de ramp (2012); De dwerg in de schaakmachine. Benjamins verborgen doctrine (2018); en Ending the Anthropocene. Essays over activisme in het tijdperk van instorting (2021). Hij woont en werkt in Brussel.

film • stad • architectuur 4 - 8 okt. 2023