Jan Pesman - AFFR
4–8 okt 2023
film • stad • architectuur

Programma

Vind hier alle informatie over het programma van het Architectuur Film Festival Rotterdam 2023

Lees meer

Sprekers festival 2023

Deze special guests spreken op het festival

Lees meer

Pers

Neem contact op met onze persafdeling

Lees meer

Nieuwsbrief

Lees meer

Film – Stad – Architectuur

AFFR onderzoekt de relatie tussen film, stad en architectuur door het programmeren en vertonen van films en door het organiseren van inleidingen en debat.

Lees meer

Geschiedenis

Alles over de geschiedenis van AFFR

Lees meer

Organisatie

Meer informatie over de organisatie van de Stichting Architectuur Filmfestival Rotterdam vindt je hier.

Lees meer

Contact

Post- en bezoekadres, contactgegevens

Lees meer

Extra tickets voor
Rem Koolhaas!

Er zijn extra tickets voor de speciale screening van Point of Origin - Building a House in Austria, met Q&A met Rem Koolhaas! In de documentaire Point of Origin volgen we architect Koolhaas en de opdrachtgever bij de totstandkoming van…
Lees meer

Sprekers

Jan Pesman

Jan Pesman

In 1974 richtte Jan Pesman (1952) met twee partners architectenbureau cepezed op. De drie praktische idealisten kozen eigenwijs voor ‘prefab’ als leidend ontwerpprincipe, een principe waar cepezed nog altijd aan vasthoudt. Het blijkt namelijk niet alleen een manier om de ‘productkwaliteit’ van architectuur te verhogen, de initiële reden voor deze keuze, een kit of parts is ook intrinsiek circulair. Jan is een onorthodoxe architect à la Mart van Schijndel, die vindt dat je als architect ook naar andere industrieën moet kijken. Jan was redacteur van Utopia en Items en is een rasondernemer, die zijn eigen projecten initieert zodat hij precies kan laten zien wat hij bedoelt. Toen Porsche in 1998 een nieuwe showroom met werkplaats nodig had in Stuttgart, ontwierp hij in feite een compleet nieuwe corporate identity: onderkoelde volmaaktheid, theatraal en begeerlijk.

Fotografie: cepezed / Leon van Woerkom 

film • stad • architectuur 4 - 8 okt. 2023