Elodie Degavre - AFFR
4–8 okt 2023
film • stad • architectuur

Programma

Vind hier alle informatie over het programma van het Architectuur Film Festival Rotterdam 2023

Lees meer

Sprekers festival 2023

Deze special guests spreken op het festival

Lees meer

Pers

Neem contact op met onze persafdeling

Lees meer

Nieuwsbrief

Lees meer

Film – Stad – Architectuur

AFFR onderzoekt de relatie tussen film, stad en architectuur door het programmeren en vertonen van films en door het organiseren van inleidingen en debat.

Lees meer

Geschiedenis

Alles over de geschiedenis van AFFR

Lees meer

Organisatie

Meer informatie over de organisatie van de Stichting Architectuur Filmfestival Rotterdam vindt je hier.

Lees meer

Contact

Post- en bezoekadres, contactgegevens

Lees meer

Extra tickets voor
Rem Koolhaas!

Er zijn extra tickets voor de speciale screening van Point of Origin - Building a House in Austria, met Q&A met Rem Koolhaas! In de documentaire Point of Origin volgen we architect Koolhaas en de opdrachtgever bij de totstandkoming van…
Lees meer

Sprekers

Elodie Degavre

Elodie Degavre

Elodie Degavre is architect, docent, onderzoeker en filmregisseur, en woont er werkt in Brussel. Ze is een gedreven architect die haar beroep in de breedste zin interpreteert. Zo doceert ze architectonisch ontwerp aan de UCLouvain, waar ze ook onderzoeker is; hiervoor werkte ze voor verschillende Brusselse bureaus als architect aan publieke projecten. 

Ook schrijft ze, vanuit haar groeiende interesse voor het “vertellen” van architectuur, regelmatig voor het Belgische tijdschrift A+ Architecture. Daarnaast wil ze de architectuur toegankelijker maken voor niet-vakgenoten, reden waarom ze haar werkveld heeft uitgebreid met het schrijven van films. Met de documentaire “Life, Assembled” zet ze een nieuwe stap richting een breder publiek. Ook biedt de documentaire ruimte aan haar intuïtieve liefde voor schrijven en voor fotografie.

Elodie Degavre was één van de deelnemers aan de Film & Architecture Studio, de vermaarde cursus die AFFR ieder jaar samen met de Independent School organiseert. 

film • stad • architectuur 4 - 8 okt. 2023