Dorte Mandrup - AFFR
4–8 okt 2023
film • stad • architectuur

Film – Stad – Architectuur

AFFR onderzoekt de relatie tussen film, stad en architectuur door het programmeren en vertonen van films en door het organiseren van inleidingen en debat.

Lees meer

Geschiedenis

Alles over de geschiedenis van AFFR

Lees meer

Organisatie

Meer informatie over de organisatie van de Stichting Architectuur Filmfestival Rotterdam vindt je hier.

Lees meer

Contact

Post- en bezoekadres, contactgegevens

Lees meer

Extra tickets
Do the Right Thing
verkoop start 6 juni, 12:00

De speciale screening van Spike Lee's Do the Right Thing was binnen drie dagen uitverkocht! Vanwege de grote vraag komt er daarom een - beperkt - aantal extra tickets beschikbaar. De verkoop start op dinsdag 6 juni om 12:00, wees…
Lees meer

Sprekers

Dorte Mandrup

Dorte Mandrup

De Deense architect Dorte Mandrup studeerde in 1991 af aan de Aarhus Architecture School in Denemarken. Acht jaar later richtte ze haar studio op in Kopenhagen, waar ze nog steeds creatief directeur is. Studies in zowel beeldhouwkunst als natuurwetenschappen hebben haar benadering van architectuur beïnvloed, die altijd ‘hands-on’ is geweest, wat zich uitte in diepgaande contextuele analyse en verkennende prototyping. Vorm en vorm vormen het ethos van de studio – om ruimtes te creëren die esthetisch aangenaam en contextueel relevant zijn en mensen uitnodigen om deel te nemen. Dorte Mandrup heeft zich onderscheiden op het gebied van architectuur met buitengewone projecten op belangrijke plaatsen zoals het Waddenzeecentrum aan de Deense westkust, het Ilulissat Icefjord Centre in Groenland en het opkomende Exile Museum in Anhalter Bahnhof in Berlijn. Als consequent criticus staat ze bekend om haar inzet voor de ontwikkeling van de architectuurpraktijk. Ze is vice-voorzitter van de raad van bestuur van het Louisiana Museum of Modern Art, lid van de sectie architectuur in de Akademi der Künste, honorair hoogleraar aan de Koninklijke Deense Academie voor Architectuur, Design en Conservatie en heeft regelmatig gastprofessoren – dit jaar aan de gerenommeerde Accademia de Architettura de Mendrisio in Zwitserland.

Fotocredit: Volker Renner

film • stad • architectuur 4 - 8 okt. 2023