Dirk van Peijpe - AFFR
9–13 okt 2024
film • stad • architectuur

Film – Stad – Architectuur

AFFR onderzoekt de relatie tussen film, stad en architectuur door het programmeren en vertonen van films en door het organiseren van inleidingen en debat.

Lees meer

Geschiedenis

Alles over de geschiedenis van AFFR

Lees meer

Organisatie

Meer informatie over de organisatie van de Stichting Architectuur Filmfestival Rotterdam vindt je hier.

Lees meer

Contact

Post- en bezoekadres, contactgegevens

Lees meer

Sprekers

Dirk van Peijpe

Dirk van Peijpe

Dirk van Peijpe is stedenbouwkundige en directeur van De Urbanisten. Dirk van Peijpe is een geëngageerd ontwerper met een bijzondere aandacht voor het integreren van de thema’s klimaat en ecologie in het stadsontwerp.

Met De Urbanisten richt hij zich op de integratie van systemen van water, ecologie en mobiliteit in het ruimtelijke ontwerp. Doel is het maken van een duurzame en tegelijk aantrekkelijke leefomgeving voor de mens en dier.

Dirk van Peijpe realiseerde belangrijke openbare ruimtes in Rotterdam, hij droeg bij aan de Rotterdamse Klimaatadaptatiestrategie, startte het ZOHO-Climateproof District en onderzocht de waarde van groene infrastructuur in Amsterdam. Hij is supervisor van projecten in Doetinchem, Nijmegen en Delft. Dirk van Peijpe is bovendien verantwoordelijk voor tal van watersensitieve en natuurinclusieve ontwerpen in steden als Kopenhagen, Antwerpen en zijn woonplaats Rotterdam.

Dirk van Peijpe is gastdocent aan verschillende onderwijsinstellingen en regelmatig te gast op internationale conferenties over klimaatdaptatie en stadsontwerp.

film • stad • architectuur 9 - 13 okt. 2024