Anne Geenen - AFFR
4–8 okt 2023
film • stad • architectuur

Programma

Vind hier alle informatie over het programma van het Architectuur Film Festival Rotterdam 2023

Lees meer

Sprekers festival 2023

Deze special guests spreken op het festival

Lees meer

Pers

Neem contact op met onze persafdeling

Lees meer

Nieuwsbrief

Lees meer

Film – Stad – Architectuur

AFFR onderzoekt de relatie tussen film, stad en architectuur door het programmeren en vertonen van films en door het organiseren van inleidingen en debat.

Lees meer

Geschiedenis

Alles over de geschiedenis van AFFR

Lees meer

Organisatie

Meer informatie over de organisatie van de Stichting Architectuur Filmfestival Rotterdam vindt je hier.

Lees meer

Contact

Post- en bezoekadres, contactgegevens

Lees meer

Extra tickets voor
Rem Koolhaas!

Er zijn extra tickets voor de speciale screening van Point of Origin - Building a House in Austria, met Q&A met Rem Koolhaas! In de documentaire Point of Origin volgen we architect Koolhaas en de opdrachtgever bij de totstandkoming van…
Lees meer

Sprekers

Anne Geenen

Anne Geenen

Anne Geenen richtte in 2019 samen met David Schmidt Site Practice op, een architectuur- en ontwerpstudio gevestigd in Amsterdam en Mumbai. De studio benadert elk project door zich te committeren aan een collaboratief ontwerpproces in samenwerking met makers en gebruikers met verschillende achtergronden en disciplines. Door zich bezig te houden met het proces van maken en bouwen verkennen ze materiële, culturele en ecologische omstandigheden, creëren ze plekken en objecten die een sterke nadruk leggen op details en worden ze momenten van kwaliteit in ons dagelijks leven. Huidige projecten zijn onder andere een stedelijke herontwikkeling in Neuperlach, München, ouderen- en starterswoningen in Noord-Holland, een modecampus in Kenia, prefab betaalbare woningen in de Himalaya en verschillende interieur- en meubelprojecten.

Voordat ze Site Practice oprichtte was Anne partner bij Case Design en medeoprichter van het meubelmerk Casegoods. Ze heeft gewerkt aan projecten variërend van onderwijsinstellingen tot wooninterieurs. Anne is cum laude afgestudeerd aan de Technische Universiteit Delft en heeft werkervaring opgedaan bij Studio Mumbai, B.V. Doshi en David Chipperfield Architects. Doshi en David Chipperfield Architects Berlijn. Ze heeft lesgegeven aan Parsons, Indian School for Design and Innovation in Mumbai en de Technische Universiteit Delft.

Fotografie: Lonneke van der Palen

film • stad • architectuur 4 - 8 okt. 2023