Alex van den Beld - AFFR
4–8 okt 2023
film • stad • architectuur

Programma

Vind hier alle informatie over het programma van het Architectuur Film Festival Rotterdam 2023

Lees meer

Sprekers festival 2023

Deze special guests spreken op het festival

Lees meer

Pers

Neem contact op met onze persafdeling

Lees meer

Nieuwsbrief

Lees meer

Film – Stad – Architectuur

AFFR onderzoekt de relatie tussen film, stad en architectuur door het programmeren en vertonen van films en door het organiseren van inleidingen en debat.

Lees meer

Geschiedenis

Alles over de geschiedenis van AFFR

Lees meer

Organisatie

Meer informatie over de organisatie van de Stichting Architectuur Filmfestival Rotterdam vindt je hier.

Lees meer

Contact

Post- en bezoekadres, contactgegevens

Lees meer

Extra tickets voor
Rem Koolhaas!

Er zijn extra tickets voor de speciale screening van Point of Origin - Building a House in Austria, met Q&A met Rem Koolhaas! In de documentaire Point of Origin volgen we architect Koolhaas en de opdrachtgever bij de totstandkoming van…
Lees meer

Sprekers

Alex van den Beld

Alex van den Beld

Alex van de Beld (1963) was oprichter van het Groningse bureau Onix en werkt vanaf 2014 vanuit Zweden onder de naam Onix international. Hij geeft les aan de universiteit Lund, Advanced Architectural Design. Zijn projecten kenmerken zich door innovatieve constructies, experimentele structuren en de praktische dimensie daarvan . Hout was en is het favoriete bouwmateriaal getuige ook het boek Wood Works Onix waarvan hij mede auteur is. Via het Nederlandse bureau Noon (www.noon.frl) verbindt hij via ontwerpend onderzoek de architectuur, sociale, culturele en ruimtelijke kwaliteiten met elkaar. Nieuwe relaties tussen stad en landelijk gebied staan centraal (SymbioCity).Zijn fascinatie voor de Scandinavische architectuur komt voort uit de daar al langer te vinden overtuigende verbinding van omgeving en gebouw, stad en landschap, mens en ruimte.

film • stad • architectuur 4 - 8 okt. 2023