Programma 2023 in de maak - AFFR
9–13 okt 2024
film • stad • architectuur

Film – Stad – Architectuur

AFFR onderzoekt de relatie tussen film, stad en architectuur door het programmeren en vertonen van films en door het organiseren van inleidingen en debat.

Lees meer

Geschiedenis

Alles over de geschiedenis van AFFR

Lees meer

Organisatie

Meer informatie over de organisatie van de Stichting Architectuur Filmfestival Rotterdam vindt je hier.

Lees meer

Contact

Post- en bezoekadres, contactgegevens

Lees meer

Een sneak preview van het komende festival

Programma 2023 in de maak

India heeft binnenkort de grootste bevolkingsomvang ter wereld, reden voor AFFR om het land nader onder de loep te nemen. Curator Jord den Hollander reisde af naar Mumbai en Ahmedabad om daar met architecten en filmmakers te praten over hun bijdragen. Het programma is nog in de maak, maar bij deze alvast een sneak preview van wat je kan verwachten op AFFR 2023. 

 - AFFR
 - AFFR
 - AFFR
 - AFFR
 - AFFR
 - AFFR
 - AFFR
 - AFFR
 - AFFR
 - AFFR

In India ontmoette Jord onder meer architect/filmmaker en Mumbai-kenner Rohan Shivkumar. Het plan is om met hem het filmprogramma “Mumbai Plays Itself” samen te stellen, waarin aan de hand van clips uit Bollywoodfilms een even inspirerend als onthullend beeld van de meest productieve filmstad ter wereld wordt geschetst.
Ook sprak hij met de kleindochter van de dit jaar overleden Balkrishna Doshi, naar aanleiding van de documentaire over diens werk; Khushnu Panthaki Hoof werkte jarenlang als architect met haar grootvader en stelde de tentoonstelling over hem samen die nu door Europa reist. Daarnaast bezocht Jord de architectuurfaculteit van de door Doshi opgerichte CEPT University in Ahmedabad, om daar architect en associate professor Sachin Soni te ontmoeten. 

Het programma krijgt langzaam maar zeker vorm, houdt voor updates onze socials in de gaten of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

film • stad • architectuur 9 - 13 okt. 2024