Woe 5 Okt, 19:45 - AFFR Opening Night - UITVERKOCHT - AFFR
4–8 okt 2023
film • stad • architectuur

Film – Stad – Architectuur

AFFR onderzoekt de relatie tussen film, stad en architectuur door het programmeren en vertonen van films en door het organiseren van inleidingen en debat.

Lees meer

Geschiedenis

Alles over de geschiedenis van AFFR

Lees meer

Organisatie

Meer informatie over de organisatie van de Stichting Architectuur Filmfestival Rotterdam vindt je hier.

Lees meer

Contact

Post- en bezoekadres, contactgegevens

Lees meer

Architectenweb interviewt Marieke Berkers, interim-directeur AFFR

Sinds 1 januari 2023 is Marieke Berkers interim-directeur van AFFR. Marieke is architectuurhistoricus en heeft ruim twintig jaar ervaring als onafhankelijk onderzoeker en schrijver. Vanaf 2016 was ze penningmeester van het bestuur van AFFR en is daardoor goed bekend met…
Lees meer

WOENSDAG 5 OKTOBER 19:45 (ZAAL OPEN 19:00), Theater Zuidplein

Woe 5 Okt, 19:45 – AFFR Opening Night – UITVERKOCHT

De Opening Night is uitverkocht. Tijdens het festival vertonen we Best in the World nog twee keer in LantarenVenster. Op vrijdag 7 oktober om 19:15 uur met aansluitend een debat over de wereldwijde invloed van city branding en de ontwikkeling naar gegentrificeerde smooth cities, en op zaterdag 8 oktober 21:30 uur.

 - AFFR
 - AFFR
 - AFFR
 - AFFR

Koop snel kaartjes voor de vertoningen op vrijdag 7 oktober om 19:15 uur of op zaterdag 8 oktober 21:30 uur. Wil je op de wachtlijst voor een ticket voor de Opening Night? Stuur dan een mail naar info@affr.nl o.v.v. ‘wachtlijst Opening Night’.

Wereldpremière: Best in the World
Hans Christian Post, Denemarken, 2022, 56 min

Samen met het Copenhagen Architectuur Festival (CAFx) presenteren we de wereldpremière van Best in the World (Hans Christian Post, 2022), een verontrustend relaas over Kopenhagen dat dreigt te bezwijken onder het eigen succes. Er is een live verbinding met CAFx voor een Q&A met regisseur Hans Christian Post. Na afloop van de film vieren we in de foyer van Theater Zuidplein het begin van een festival vol film, ontmoeting en debat.

De documentaire Best in the World biedt een confronterende kijk achter het fotogenieke plaatje van Kopenhagen. De Deense hoofdstad staat bekend als een van de meest leefbare en creatieve steden ter wereld. Dertig jaar geleden verkeerde de voormalige industriestad echter op het randje van faillissement. Met grootse beleidsplannen en meeslepende architectuur heeft de Kopenhagen een veelgeprezen transformatie ondergaan. Maar wie betaalt daarvoor de prijs? In de stad manifesteert zich steeds meer ongelijkheid; wie profiteert uiteindelijk van deze ‘beste stad ter wereld’?

Schrijver en filmmaker Hans Christian Post analyseert op vlijmscherpe wijze de recente ontwikkeling van Kopenhagen door de ogen van architecten, bestuurders en activisten. Een teken aan de wand voor steden over de hele wereld, inclusief ons eigen Rotterdam.

De avond wordt afgesloten met een elektronische liveset door OKKIO – twee uur lang de beste beats, exotische samples en synthesizer soundscapes.

Met een vrijkaartje naar de Opening Night? Word lid van Club Fountainhead!

Speel Video
 - AFFR

Info & tickets

Datum: woensdag 5 oktober - UITVERKOCHT
Start film: 19:45 uur
Zaal open: 19:00 uur
Locatie: Theater Zuidplein, Gooilandsingel 95, Rotterdam
Tickets vrij 7 okt 19:15/zat 8 okt 21:30
Loading...
film • stad • architectuur 4 - 8 okt. 2023