Woe 5 Okt, 19:45 - AFFR Opening Night - Best in the World - AFFR
5–9 okt 2022
film • stad • architectuur

Festival 2022 – Programma

In een wereld die op zijn kop staat, waar de uitdagingen immens zijn en waar nieuwe werkelijkheden over elkaar heen buitelen, focust AFFR op een moment van stilstaan. Of in cinematografische termen: een freeze frame.

Lees meer

Kaartverkoop

Alle opties op een rij

Lees meer

Bezoekersinfo

Alle praktische informatie over het bezoeken van het AFFR 2022

Lees meer

Club Fountainhead

Steun AFFR, krijg 30% korting op tickets en een vrijkaartje voor de Opening Night en speciale AFFR events

Lees meer

Pers

Contactgegevens en persmateriaal vind je hier

Lees meer

Film – Stad – Architectuur

AFFR onderzoekt de relatie tussen film, stad en architectuur door het programmeren en vertonen van films en door het organiseren van inleidingen en debat.

Lees meer

Geschiedenis

Alles over de geschiedenis van AFFR

Lees meer

Organisatie

Meer informatie over de organisatie van de Stichting Architectuur Filmfestival Rotterdam vindt je hier.

Lees meer
  • Fondsen & sponsoring AFFR wordt inhoudelijk en financieel ondersteund door een grote groep trouwe fans verenigd in Club Fountainhead, door een breed zakelijk netwerk – de King Kong business club en door een groot aantal fondsen, sponsoren en partners. Lees meer
  • Filmmakers Dit is de informatiepagina voor filmmakers & professionals Lees meer
  • Inzending films Ben je een filmmaker, -producent of distributeur en heb je een speelfilm, documentaire, animatiefilm of short? Lees meer

Contact

Post- en bezoekadres, contactgegevens

Lees meer

Vrij 7 okt 16:45 –
Dorte Mandrup bij AFFR –
Special met BNA/BNI

Deense architect Dorte Mandrup schuift aan voor een online interview met Catja Edens. Het gesprek zal gaan over het werk van vrouwelijke architecten in een nog altijd door mannen gedomineerd vakgebied. Helpt het benadrukken van het ‘vrouwelijke’ bij het verbeteren…
Lees meer

WOENSDAG 5 OKTOBER 19:45 (ZAAL OPEN 19:00), Theater Zuidplein

Woe 5 Okt, 19:45 – AFFR Opening Night – Best in the World

De kaartverkoop voor de feestelijke Opening Night is gestart! Samen met het Copenhagen Architectuur Festival (CAFx) presenteren we de wereldpremière van Best in the World (Hans Christian Post, 2022), een verontrustend relaas over Kopenhagen dat dreigt te bezwijken onder het eigen succes. Er is een liveverbinding met CAFx voor een Q&A met regisseur Hans Christian Post. Na afloop van de film vieren we in de foyer van Theater Zuidplein het begin van een festival vol film, ontmoeting en debat.

 - AFFR
 - AFFR
 - AFFR
 - AFFR

Wereldpremière: Best in the World
Hans Christian Post, Denemarken, 2022, 56 min

De documentaire Best in the World biedt een confronterende kijk achter het fotogenieke plaatje van Kopenhagen. De Deense hoofdstad staat bekend als een van de meest leefbare en creatieve steden ter wereld. Dertig jaar geleden verkeerde de voormalige industriestad echter op het randje van faillissement. Met grootse beleidsplannen en meeslepende architectuur heeft de Kopenhagen een veelgeprezen transformatie ondergaan. Maar wie betaalt daarvoor de prijs? In de stad manifesteert zich steeds meer ongelijkheid; wie profiteert uiteindelijk van deze ‘beste stad ter wereld’?

Schrijver en filmmaker Hans Christian Post analyseert op vlijmscherpe wijze de recente ontwikkeling van Kopenhagen door de ogen van architecten, bestuurders en activisten. Een teken aan de wand voor steden over de hele wereld, inclusief ons eigen Rotterdam.

De avond wordt afgesloten met een elektronische liveset door OKKIO – twee uur lang de beste beats, exotische samples en synthesizer soundscapes.

Met een vrijkaartje naar de Opening Night? Word lid van Club Fountainhead!

Speel Video
 - AFFR

Info & tickets

Datum: woensdag 5 oktober
Start film: 19:45 uur
Zaal open: 19:00 uur
Locatie: Theater Zuidplein, Gooilandsingel 95, Rotterdam

Tickets: € 14,75 / € 10,50
Club Fountainhead: gratis
Opening Night Tickets
Loading...
film • stad • architectuur 5 - 9 okt. 2022