Zat 8 okt 17:00 - Staat van de Architectuur in Rusland - Special met De Architect - AFFR
4–8 okt 2023
film • stad • architectuur

Festival 2022 – Programma

In een wereld die op zijn kop staat, waar de uitdagingen immens zijn en waar nieuwe werkelijkheden over elkaar heen buitelen, focust AFFR op een moment van stilstaan. Of in cinematografische termen: een freeze frame.

Lees meer

Kaartverkoop

Alle opties op een rij

Lees meer

Bezoekersinfo

Alle praktische informatie over het bezoeken van het AFFR 2022

Lees meer

Club Fountainhead

Steun AFFR, krijg 30% korting op tickets en een vrijkaartje voor de Opening Night en speciale AFFR events

Lees meer

Pers

Contactgegevens en persmateriaal vind je hier

Lees meer

Film – Stad – Architectuur

AFFR onderzoekt de relatie tussen film, stad en architectuur door het programmeren en vertonen van films en door het organiseren van inleidingen en debat.

Lees meer

Geschiedenis

Alles over de geschiedenis van AFFR

Lees meer

Organisatie

Meer informatie over de organisatie van de Stichting Architectuur Filmfestival Rotterdam vindt je hier.

Lees meer
  • Fondsen & sponsoring AFFR wordt inhoudelijk en financieel ondersteund door een grote groep trouwe fans verenigd in Club Fountainhead, door een breed zakelijk netwerk – de King Kong business club en door een groot aantal fondsen, sponsoren en partners. Lees meer
  • Filmmakers Dit is de informatiepagina voor filmmakers & professionals Lees meer
  • Inzending films Ben je een filmmaker, -producent of distributeur en heb je een speelfilm, documentaire, animatiefilm of short? Lees meer

Contact

Post- en bezoekadres, contactgegevens

Lees meer

GES-2 van Nastia Korkia wint de AFFR Audience Award

Na iedere vertoning vroegen we onze bezoekers met de befaamde AFFR scheurkaart naar hun mening over de film. Met een overtuigende meerderheid koos het publiek GES-2, de debuutfilm van de Russische filmmaker Nastia Korkia, tot beste film van AFFR 2022.…
Lees meer

Zat 8 okt 17:00 – Staat van de Architectuur in Rusland – Special met De Architect

Asya Zolnikova, correspondent voor Meduza en De Architect, geeft een kritisch overzicht van de huidige staat van de Russische architectuur. Haar presentatie wordt gevolgd door een vertoning van GES-2, een film over Renzo Piano's renovatie van een voormalige energiecentrale in Moskou in opdracht van een oligarch, en een gesprek tussen Merel Pit, hoofdredacteur van De Architect, en filmmaker Nastia Korkia.

Zat 8 okt 17:00 – Staat van de Architectuur in Rusland – Special met De Architect

In het alledaagse leven in Rusland lijkt er soms weinig verschil te zijn, maar onder het oppervlak is alles drastisch veranderd sinds Poetin Oekraïne binnenviel. Russische journalist Asya Zolnikova, correspondent van De Architect, geeft een kritische overzicht van de huidige staat van de Russische architectuur. Zolnikova is een architectuurjournalist bij Meduza, een onafhankelijk Russisch platform voor journalistiek. Aansluitend wordt de film GES-2 vertoond, over de renovatie van een voormalige energiecentrale door de Renzo Piano Building Workshop, gesponsord door oligarch Leonid Mikhelson. Na afloop zal Merel Pit, hoofdredacteur van De Architect, de filmmaker Nastia Korkia interviewen.

GES-2 (Nastia Korkia, 2021)
Een Russische oligarch geeft Renzo Piano opdracht om GES-2, een voormalige elektriciteitscentrale tegenover het Kremlin, om te vormen tot een ruimte voor hedendaagse kunst. De debuutfilm van Nastia Korkia ziet af van een chronologische benadering, en slaagt er op moedige wijze in om een alomvattend verhaal te vertellen over de creatieve energie die nodig is om deze voormalige industriële ruimte nieuw leven in te blazen. Gedurende een periode van vijf jaar volgde zij bouwvakkers, curatoren, kunstenaars en bewakers. De documentaire biedt een inkijk in een gebouw dat weerstand biedt tegen ruimtelijke logica, maar dat toch weet te functioneren. Humoristisch en zonder pretenties, GES-2 is een boeiende herinnering aan de transformatieve kracht van architectuur en kunst.

Lees Asya Zolnikova’s artikel over GES-2 voor De Architect hier

INFO & TICKETS

Datum: zaterdag 8 oktober
Start programma: 17:00 uur

Locatie: LantarenVenster

Tickets: € 11,75 / € 8,25
Tickets
Loading...
film • stad • architectuur 4 - 8 okt. 2023