City for Sale

De negende editie van AFFR vindt plaats van 4 t/m 8 oktober 2017 in LanterenVenster. Dit jaar zoomt het festival in op de stad als commodity. Onder het thema City for Sale onderzoekt AFFR de gevolgen van internationale kapitaalstromen op de samenstelling van de stad en zijn inwoners; gebouwen als investeringsmodellen; architectuur als toeristische trekpleister; en de stad als verdienmodel.

Lees meer

Informatie

De negende editie van AFFR vindt plaats van 4 t/m 8 oktober 2017. Na de openingsfilm in de Rotterdamse Schouwburg, vindt het festival de andere dagen onderdak in LanterenVenster Rotterdam. Ook dit jaar verwelkomt AFFR tientallen internationale filmmakers en zal het naar verwachting worden bezocht door 7500 liefhebbers van film, stad en architectuur van over de hele wereld.

Lees meer

Kaartverkoop

Alle informatie voer losse tickets, Festivalpas en 'Architectenweb Best of AFFR'

Lees meer

Film – Stad – Architectuur

AFFR onderzoekt de relatie tussen film, stad en architectuur door het programmeren en vertonen van films en door het organiseren van inleidingen en debat.

Lees meer

Geschiedenis

De stichting Architectuur Filmfestival Rotterdam (AFFR) is opgericht in 2000 en organiseerde dat jaar het eerste architectuur filmfestival ter wereld. Er volgden volwaardige edities in 2001 en 2003. In 2007 maakte AFFR een hernieuwde start en in 2009 breidde het festival flink uit in bezoekersaantallen en programmering.

Lees meer

Organisatie

De mensen achter het festival

Lees meer

Pers

Persinformatie

Lees meer
  • Fondsen, Sponsoring & Partners AFFR wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal publieke en private fondsen, door een groeiend aantal sponsoren en door een brede range aan onderwijs-, programma- en mediapartners. Lees meer

Filmmakers

Dit is de informatiepagina voor filmmakers & professionals

Lees meer

Save the date for the 10th Architecture Film Festival Rotterdam: 10 – 14 October 2018!

After five days of a successful AFFR 2017 we can conclude that we’ve pushed the limits of our festival further than ever. Thanks to our enthusiastic visitors and thanks to all international guests, filmmakers and professionals we’ve enjoyed a great…
Lees meer
Naar festival

What We Have Made best gewaardeerde film AFFR 2017

De publieksfavoriet van het AFFR 2017 is bekend!

What We Have Made best gewaardeerde film AFFR 2017

De film ‘What we have made’ van de franse regisseur Fanny Tondre is de best gewaarde film van het Architectuur Filmfestival Rotterdam 2017. De film kreeg de hoogste gemiddelde score. Aan het filmpubliek werd na afloop van iedere film tijdens AFFR gevraagd middels de bekende scheurkaart de film te beoordelen, door de kaart in te scheuren bij een van de vijf kenmerken: excellent, good, fine, not impressed of total crap. In totaal werden er door het publiek 1905 stemmen uitgebracht.

De top-5 beste films AFFR 2017:

  1. What we have made – Fanny Tondre (Frankrijk)
  2. Dream Empire – David Borenstein (Denemarken)
  3. Samurai Architect – Shigenori Mizuno , Yu Nakamura (Japan)
  4. Didi Contractor – Steffi Giaracuni (Duitsland)
  5. De Pier – Jeroen Visser (Nederland)

Kijk winnaar What We Have Made in PLAYTIME.

film • stad • architectuur 10 - 14 okt. 2018