City for Sale

De negende editie van AFFR vindt plaats van 4 t/m 8 oktober 2017 in LanterenVenster. Dit jaar zoomt het festival in op de stad als commodity. Onder het thema City for Sale onderzoekt AFFR de gevolgen van internationale kapitaalstromen op de samenstelling van de stad en zijn inwoners; gebouwen als investeringsmodellen; architectuur als toeristische trekpleister; en de stad als verdienmodel.

Lees meer

Informatie

De negende editie van AFFR vindt plaats van 4 t/m 8 oktober 2017. Na de openingsfilm in de Rotterdamse Schouwburg, vindt het festival de andere dagen onderdak in LanterenVenster Rotterdam. Ook dit jaar verwelkomt AFFR tientallen internationale filmmakers en zal het naar verwachting worden bezocht door 7500 liefhebbers van film, stad en architectuur van over de hele wereld.

Lees meer

Kaartverkoop

Alle informatie voer losse tickets, Festivalpas en 'Architectenweb Best of AFFR'

Lees meer

Film – Stad – Architectuur

AFFR onderzoekt de relatie tussen film, stad en architectuur door het programmeren en vertonen van films en door het organiseren van inleidingen en debat.

Lees meer

Geschiedenis

De stichting Architectuur Filmfestival Rotterdam (AFFR) is opgericht in 2000 en organiseerde dat jaar het eerste architectuur filmfestival ter wereld. Er volgden volwaardige edities in 2001 en 2003. In 2007 maakte AFFR een hernieuwde start en in 2009 breidde het festival flink uit in bezoekersaantallen en programmering.

Lees meer

Organisatie

De mensen achter het festival

Lees meer

Pers

Persinformatie

Lees meer
  • Fondsen, Sponsoring & Partners AFFR wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal publieke en private fondsen, door een groeiend aantal sponsoren en door een brede range aan onderwijs-, programma- en mediapartners. Lees meer

Filmmakers

Dit is de informatiepagina voor filmmakers & professionals

Lees meer

Save the date for the 10th Architecture Film Festival Rotterdam: 10 – 14 October 2018!

After five days of a successful AFFR 2017 we can conclude that we’ve pushed the limits of our festival further than ever. Thanks to our enthusiastic visitors and thanks to all international guests, filmmakers and professionals we’ve enjoyed a great…
Lees meer
Naar festival

Kijk terug: Meet The Makers talkshow

Tijdens de negende editie van het Architectuur Filmfestival Rotterdam (4-8 oktober 2017) werden zeven filmmakers en hun films gepresenteerd in de Meet the Makers talkshow met Jord den Hollander en Tracy Metz.

Geen filmfestival is compleet zonder de aanwezigheid van filmmakers. Op vrijdagavond 6 oktober interviewden curator Jord den Hollander en journalist Tracy Metz een aantal van hen over hun fascinaties, de films die zij hebben gemaakt en de moeilijkheden waar ze tegenaan liepen. Kijk de talkshow nu terug; binnenkort ook per item terug te vinden op deze website.

Aan het woord komen: Isaac Niemand (Cholet, the work of Freddy Mamani), Thomas Piper (Five Seasons, the gardens of Piet Oudolf), Jeroen Visser (The Pier), Magali Roucaut (Behind the Stone Wall), Joe Gilbert (Streets in the Sky, Grenfell, a.o.), Thomas Beyer & Adrian Dorschner (Bowlingtreff) and Andrei Rozen (Novgorod Spaceship).

film • stad • architectuur 10 - 14 okt. 2018