Woe 6 okt. 20:15AFFR Opening Night:Venice Elsewhere - AFFR
5–9 okt 2022
film • stad • architectuur

Festival 2022 – Programma

In een wereld die op zijn kop staat, waar de uitdagingen immens zijn en waar nieuwe werkelijkheden over elkaar heen buitelen, focust AFFR op een moment van stilstaan. Of in cinematografische termen: een freeze frame.

Lees meer

Kaartverkoop

Alle opties op een rij

Lees meer

Bezoekersinfo

Alle praktische informatie over het bezoeken van het AFFR 2022

Lees meer

Club Fountainhead

Steun AFFR, krijg 30% korting op tickets en een vrijkaartje voor de Opening Night en speciale AFFR events

Lees meer

Pers

Contactgegevens en persmateriaal vind je hier

Lees meer

Film – Stad – Architectuur

AFFR onderzoekt de relatie tussen film, stad en architectuur door het programmeren en vertonen van films en door het organiseren van inleidingen en debat.

Lees meer

Geschiedenis

Alles over de geschiedenis van AFFR

Lees meer

Organisatie

Meer informatie over de organisatie van de Stichting Architectuur Filmfestival Rotterdam vindt je hier.

Lees meer
  • Fondsen & sponsoring AFFR wordt inhoudelijk en financieel ondersteund door een grote groep trouwe fans verenigd in Club Fountainhead, door een breed zakelijk netwerk – de King Kong business club en door een groot aantal fondsen, sponsoren en partners. Lees meer
  • Filmmakers Dit is de informatiepagina voor filmmakers & professionals Lees meer
  • Inzending films Ben je een filmmaker, -producent of distributeur en heb je een speelfilm, documentaire, animatiefilm of short? Lees meer

Contact

Post- en bezoekadres, contactgegevens

Lees meer

Vrij 7 okt 16:45 –
Dorte Mandrup bij AFFR –
Special met BNA/BNI

Deense architect Dorte Mandrup schuift aan voor een online interview met Catja Edens. Het gesprek zal gaan over het werk van vrouwelijke architecten in een nog altijd door mannen gedomineerd vakgebied. Helpt het benadrukken van het ‘vrouwelijke’ bij het verbeteren…
Lees meer

Woe 6 okt. 20:15
AFFR Opening Night:
Venice Elsewhere

De dertiende editie van het Architectuur Filmfestival Rotterdam opent dit jaar in het gloednieuwe Theater Zuidplein met de feestelijke wereldpremière van Venice Elsewhere van filmmaker en antropoloog Elia Romanelli. Een poëtische documentaire over de droom van Venetië als de ultieme uitvlucht in een verscheurde en geglobaliseerde wereld.

Woe 6 okt. 20:15<br>AFFR Opening Night:<br>Venice Elsewhere

Romanelli gaat op zoek naar afgelegen plekken in Europa die naar Venetië vernoemd zijn: een schoonheidssalon in Zagreb, een winkelcentrum in Istanbul, een Roemeens dorp met meer schapen dan mensen, een woonwijk in de oostelijke periferie van Berlijn. In de stijl van Italo Calvino’s Onzichtbare Steden onderzoekt Romanelli de culturele impact van een stad. Met wonderschone beelden en aangrijpende verhalen wordt verteld over het verlangen naar Venetië, de stad die langzaam bezwijkt onder de toeristen en het water.

KOOP JE TICKETS HIER

Voorprogramma door Matteo Myderwyk – 19:30
Vorig jaar organiseerden we op AFFR 2020 een speciale vertoning van Doctor Caligary met een live score gespeeld door pianist Matteo Myderwyk. Twee weken geleden debuteerde Matteo in het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam. We zijn er trots op hem als support act te presenteren bij de opening van AFFR 2021 in Theater Zuidplein. Om 19.30 uur gaan de deuren open.

CoronaCheck-app bij Theater Zuidplein
Om de Opening Night in Theater Zuidplein op woensdag 6 oktober bij te wonen, heb je een Coronatoegangsbewijs nodig. Bij de ingang van Theater Zuidplein dien je jouw unieke QR-code te tonen via de CoronaCheck app voordat je het theater betreedt.

Download de Coronacheck-app hier

Film: Venice Elsewhere (2021, Italy, 65 min)
Regisseur: Elia Romanelli
Datum: woensdag 6 oktober
Start film: 20:15 uur
Locatie: Theater Zuidplein, Gooilandsingel 95, Rotterdam
Tickets: € 14,50 / € 10,00

Toegang alleen op vertoon van Coronatoegangsbewijs

film • stad • architectuur 5 - 9 okt. 2022