Tip van het Financieel Dagblad:Good Life, vandaag 13:15 - AFFR
9–13 okt 2024
film • stad • architectuur

Film – Stad – Architectuur

AFFR onderzoekt de relatie tussen film, stad en architectuur door het programmeren en vertonen van films en door het organiseren van inleidingen en debat.

Lees meer

Geschiedenis

Alles over de geschiedenis van AFFR

Lees meer

Organisatie

Meer informatie over de organisatie van de Stichting Architectuur Filmfestival Rotterdam vindt je hier.

Lees meer

Contact

Post- en bezoekadres, contactgegevens

Lees meer

Tip van het Financieel Dagblad:
Good Life, vandaag 13:15

Als je gemeenschappelijk wonen koppelt aan ondernemerschap, wat voor 'community' krijg je dan? Neem een kijkje achter de schermen van een start-up die de grenzen tussen vrije tijd/arbeid en privacy/collectiviteit wil laten vervagen.

Tip van het Financieel Dagblad:<br>Good Life, vandaag 13:15

Welkom bij Tech Farm, een Zweedse co-living startup die de grens tussen vrije tijd en arbeid doet vervagen. De huurders zijn jonge ‘entrepreneurs’ die bereid zijn zich elke minuut van hun leven te wijden aan financieel succes. Ze schuwen privacy en comfort en omringen zich met gelijkgestemden. Samen vormen zij een neoliberale commune. Met een licht kritische benadering laten filmmakers Marta Dauliute en Viktorija Šiaulyte de huurders en de mensen achter de startup aan het woord. De bewoners hullen hun woorden in een ooit radicale retoriek van gemeenschapszin en sociale rechtvaardigheid. Het lijkt erop dat ze hun gevangenschap in de ratrace van Tech Farm verwarren met vrijheid. Ondertussen wordt de kijker geconfronteerd met het inzicht dat het leven en de gebouwde omgeving steeds verder ondermijnd worden door een snoeihard kapitalisme.

INFO & TICKETS

Datum: zaterdag 8 oktober
Start programma: 19:15 uur

Datum: zondag 9 oktober
Start programma: 13:15 uur

Locatie: LantarenVenster

Tickets: € 11,75 / € 8,25
Tickets
Loading...
film • stad • architectuur 9 - 13 okt. 2024