AFFR 2020: 7 -11 October 2020 at LantarenVenster
5–9 okt 2022
film • stad • architectuur

Festival 2022 – Programma

In een wereld die op zijn kop staat, waar de uitdagingen immens zijn en waar nieuwe werkelijkheden over elkaar heen buitelen, focust AFFR op een moment van stilstaan. Of in cinematografische termen: een freeze frame.

Lees meer

Kaartverkoop

Alle opties op een rij

Lees meer

Bezoekersinfo

Alle praktische informatie over het bezoeken van het AFFR 2022

Lees meer

Club Fountainhead

Steun AFFR, krijg 30% korting op tickets en een vrijkaartje voor de Opening Night en speciale AFFR events

Lees meer

Pers

Contactgegevens en persmateriaal vind je hier

Lees meer

Film – Stad – Architectuur

AFFR onderzoekt de relatie tussen film, stad en architectuur door het programmeren en vertonen van films en door het organiseren van inleidingen en debat.

Lees meer

Geschiedenis

Alles over de geschiedenis van AFFR

Lees meer

Organisatie

Meer informatie over de organisatie van de Stichting Architectuur Filmfestival Rotterdam vindt je hier.

Lees meer
  • Fondsen & sponsoring AFFR wordt inhoudelijk en financieel ondersteund door een grote groep trouwe fans verenigd in Club Fountainhead, door een breed zakelijk netwerk – de King Kong business club en door een groot aantal fondsen, sponsoren en partners. Lees meer
  • Filmmakers Dit is de informatiepagina voor filmmakers & professionals Lees meer
  • Inzending films Ben je een filmmaker, -producent of distributeur en heb je een speelfilm, documentaire, animatiefilm of short? Lees meer

Contact

Post- en bezoekadres, contactgegevens

Lees meer

Vrij 7 okt 16:45 –
Dorte Mandrup bij AFFR –
Special met BNA/BNI

Deense architect Dorte Mandrup schuift aan voor een online interview met Catja Edens. Het gesprek zal gaan over het werk van vrouwelijke architecten in een nog altijd door mannen gedomineerd vakgebied. Helpt het benadrukken van het ‘vrouwelijke’ bij het verbeteren…
Lees meer

7 – 11 oktober 2020: twaalfde editie AFFR

Sinds de aankondiging van AFFR 2020 begin maart is de wereld verzeild geraakt in turbulente tijden. Maar de versoepeling van de maatregelen maakt ons hoopvol om in oktober 2020 een coronavirusvrije AFFR op te zetten. Het wordt een compactere versie van het succesvolle festival zoals we dat kennen. We werken aan nieuwe manieren om AFFR's geliefde films, debatten en talkshows te presenteren: live en online. We kijken er naar uit om u in oktober te ontmoeten!

7 – 11 oktober 2020: twaalfde editie AFFR

Met het thema Guilty Architecture richt het Architectuur Filmfestival Rotterdam de aandacht op de veranderende rol van architectuur en stedenbouw in een snel polariserende wereld. Door de wereldwijde crisis waarin we verkeren heeft deze vraag nog meer urgentie gekregen.

De verwoestende ecologische gevolgen van de wereldwijde verstedelijking doen een appel op het (morele) besef van bouwers en architecten. Valt er nog wel te bouwen zonder de planeet verdere onherstelbare schade toe te brengen? Hoe te reageren op een pandemie zoals de huidige? En wat is de rol van architecten in een samenleving waar het gat tussen arm en rijk steeds groter wordt en de stad meer en meer uitgroeit tot een investeringsmodel? Is er behoefte aan een nieuw vormgegeven publieke ruimte?

In het debat over authenticiteit en identiteit wordt steeds vaker teruggegrepen op al dan niet vermeende historische continuïteit in de gebouwde omgeving. Er heerst een drang naar voortbouwen op traditie en herinnering. In de politiek propageren populistische leiders traditionele waarden en klassieke stijlen als tekens van eenheid en nationale identiteit. Welke rol is er voor de overheid in de keuze voor de architectuur van haar gebouwen? En hoe waardevrij is architectuur nog?

In de twaalfde editie gaat AFFR op zoek naar de morele dilemma’s van onze tijd, met een kritische selectie van films en documentaires over stad en architectuur. In een reeks van inleidingen door deskundigen, gesprekken met filmmakers en debatten met betrokkenen wordt gevraagd hoe onschuldig architectuur eigenlijk nog is.

AFFR 2020
Het Architectuur Filmfestival Rotterdam onderzoekt de relatie tussen film, stad en architectuur. In elf edities is AFFR uitgegroeid tot een toonaangevend internationaal podium voor films over architectuur, stedelijke ontwikkeling en de gebouwde omgeving. Het festival is stevig geworteld in het Rotterdamse culturele circuit, het geniet een grote landelijke bekendheid en het heeft een enorm internationaal netwerk.
Elk jaar presenteert AFFR een programma vol nieuwe, spraakmakende films, documentaires en shorts waarin de nieuwste ontwikkelingen in de gebouwde omgeving en stedelijke samenleving aan de orde worden gesteld. Het komend festival vindt van 7 t/m 11 oktober 2020 plaats in LantarenVenster te Rotterdam.

AFFR 2020

Dit jaar vindt AFFR plaats in LantarenVenster van 7 – 11 oktober 2020. Op dinsdag 8 september start de verkoop voor de openingsavond en maken we de locatie bekend. Op dinsdag 15 september start de kaartverkoop voor het complete programma.

film • stad • architectuur 5 - 9 okt. 2022