Winactie: laatste 2x2 ticketsDo the Right Thing - AFFR
9–13 okt 2024
film • stad • architectuur

Film – Stad – Architectuur

AFFR onderzoekt de relatie tussen film, stad en architectuur door het programmeren en vertonen van films en door het organiseren van inleidingen en debat.

Lees meer

Geschiedenis

Alles over de geschiedenis van AFFR

Lees meer

Organisatie

Meer informatie over de organisatie van de Stichting Architectuur Filmfestival Rotterdam vindt je hier.

Lees meer

Contact

Post- en bezoekadres, contactgegevens

Lees meer

AFFR opgenomen in Cultuurplan
2025 – 2028

AFFR heeft een positief - en zelfs lovend - advies gekregen van de Adviescommissie Cultuurplan voor de periode 2025-2028, en dat is zeker iets om trots op te zijn: “Architectuur Filmfestival Rotterdam (AFFR) is de laatste jaren uitgegroeid tot het…
Lees meer

Winactie: laatste 2×2 tickets
Do the Right Thing

De screening van Spike Lee’s Do the Right Thing is helemaal uitverkocht. Samen met onze mediapartner Architectenweb verloten we echter de laatste 2x2 tickets. Wil je erbij zijn, reageer dan voor vrijdag 9 juni, 13.00 via de site van Architectenweb.

Winactie: laatste 2×2 tickets<br>Do the Right Thing

AFFR presenteert een speciale, éénmalige openluchtscreening van de nog altijd actuele klassieker Do the Right Thing van Spike Lee. De vertoning is onderdeel van het programma van de Rotterdam Architectuur Maand ’23 en vindt plaats op het drijvende festivalhart in de Maashaven – dé kans om deze film in een unieke setting op groot scherm te zien.

Met de film haakt AFFR op een prikkelende manier aan bij het thema van de RA Maand van dit jaar, Natte Stad. Bekijk namelijk de hittekaart van Rotterdam en je ziet in één oogopslag dat al het water groen kleurt, maar de stad dieprood. Een stad met hittestress is ongezond, en wat de gevolgen van een oververhitte stad kunnen zijn, dat illustreert Do the Right Thing haarscherp. Alleen daarom al zou iedere stadsbewoner de film één keer gezien moeten hebben.

Over Do the Right Thing:


”Spike Lee’s indrukwekkende, tijdloze tour de force *****”
The Guardian

“Een van de 25 meest controversiële films ooit gemaakt” 
Entertainment Weekly

Het is de warmste dag van het jaar, en in de New Yorkse volkswijk Bedford-Stuyvesant in Brooklyn worden de relaties tussen de bewoners, deels door de zomerhitte, deels door onverdraagzaamheid naar elkaar, naar een kookpunt gevoerd. Do the Right Thing was een doorslaand commercieel en artistiek succes en vestigde de reputatie van Spike Lee als regisseur. De film kwam uit in 1989, maar veel van de thema’s – politiegeweld, racisme, vooroordelen, gentrificatie, hittestress – zijn bijna 35 jaar later nog even actueel.

Zaterdag 10 juni, 20:00, drijvend festivalhart Rotterdam Architectuur Maand ‘23, Maashaven Zuidzijde 1-2, Rotterdam
Do the Right Thing – Spike Lee – 1989 – VS – 120 min

beeld: courtesy Park Circus/Universal

film • stad • architectuur 9 - 13 okt. 2024