Vijf dagen vol film over stad en architectuurAFFR 2022: 5 - 9 oktober - AFFR
4–8 okt 2023
film • stad • architectuur

Festival 2022 – Programma

In een wereld die op zijn kop staat, waar de uitdagingen immens zijn en waar nieuwe werkelijkheden over elkaar heen buitelen, focust AFFR op een moment van stilstaan. Of in cinematografische termen: een freeze frame.

Lees meer

Kaartverkoop

Alle opties op een rij

Lees meer

Bezoekersinfo

Alle praktische informatie over het bezoeken van het AFFR 2022

Lees meer

Club Fountainhead

Steun AFFR, krijg 30% korting op tickets en een vrijkaartje voor de Opening Night en speciale AFFR events

Lees meer

Pers

Contactgegevens en persmateriaal vind je hier

Lees meer

Film – Stad – Architectuur

AFFR onderzoekt de relatie tussen film, stad en architectuur door het programmeren en vertonen van films en door het organiseren van inleidingen en debat.

Lees meer

Geschiedenis

Alles over de geschiedenis van AFFR

Lees meer

Organisatie

Meer informatie over de organisatie van de Stichting Architectuur Filmfestival Rotterdam vindt je hier.

Lees meer
  • Fondsen & sponsoring AFFR wordt inhoudelijk en financieel ondersteund door een grote groep trouwe fans verenigd in Club Fountainhead, door een breed zakelijk netwerk – de King Kong business club en door een groot aantal fondsen, sponsoren en partners. Lees meer
  • Filmmakers Dit is de informatiepagina voor filmmakers & professionals Lees meer
  • Inzending films Ben je een filmmaker, -producent of distributeur en heb je een speelfilm, documentaire, animatiefilm of short? Lees meer

Contact

Post- en bezoekadres, contactgegevens

Lees meer

GES-2 van Nastia Korkia wint de AFFR Audience Award

Na iedere vertoning vroegen we onze bezoekers met de befaamde AFFR scheurkaart naar hun mening over de film. Met een overtuigende meerderheid koos het publiek GES-2, de debuutfilm van de Russische filmmaker Nastia Korkia, tot beste film van AFFR 2022.…
Lees meer

Vijf dagen vol film over stad en architectuur
AFFR 2022: 5 – 9 oktober

De bekendmaking van het volledige programma en de start van de kaartverkoop staan gepland voor dinsdag 13 september - Save the Date!

Vijf dagen vol film over stad en architectuur<br>AFFR 2022: 5 – 9 oktober

Voor de veertiende keer vindt het grootste filmfestival ter wereld over stedelijke ontwikkeling en gebouwde omgeving plaats in architectuurstad Rotterdam. In een wereld die op zijn kop staat, waar de uitdagingen immens zijn en waar nieuwe werkelijkheden over elkaar heen buitelen, focust AFFR op een moment van stilstaan. Of in cinematografische termen: een freeze frame.

Van 5 tot en met 9 oktober 2022 zijn Theater Zuidplein en LantarenVenster de place to be voor iedereen die de wereld vanuit verschillend perspectief wil aanschouwen in een programma met de beste documentaires, speelfilms en shorts over stad en architectuur.

In vijf dagen vol premières en niet eerder ontdekte films beantwoorden filmmakers al je vragen, zijn er verhelderende inleidingen en gaan betrokkenen met elkaar in gesprek. Er zijn masterclasses, een VR-lounge, short-programma’s en filmklassiekers. Voor wie niet kan kiezen is er op zondag een Best of AFFR.

Zorg dat je erbij bent en bestel vanaf 13 september aanstaande je kaartjes op affr.nl. Ben je een fan van AFFR? Wordt dan lid van Club Fountainhead en krijg 30% korting op je kaartjes en gratis toegang tot de daverende Opening Night.

Tot ziens op AFFR 2022!

film • stad • architectuur 4 - 8 okt. 2023