Point of Originmet Rem Koolhaasuitverkocht - AFFR
9–13 okt 2024
film • stad • architectuur

Film – Stad – Architectuur

AFFR onderzoekt de relatie tussen film, stad en architectuur door het programmeren en vertonen van films en door het organiseren van inleidingen en debat.

Lees meer

Geschiedenis

Alles over de geschiedenis van AFFR

Lees meer

Organisatie

Meer informatie over de organisatie van de Stichting Architectuur Filmfestival Rotterdam vindt je hier.

Lees meer

Contact

Post- en bezoekadres, contactgegevens

Lees meer

Point of Origin
met Rem Koolhaas
uitverkocht

De screening van Point of Origin op donderdag 5 oktober, met de Q&A met Rem Koolhaas, is volledig uitverkocht. Ook voor de screening op zondag 8 oktober, zonder Q&A maar met twee bijzondere voorfilms, zijn geen kaarten meer beschikbaar.

“Rem Koolhaas is dit jaar bij ons te gast, samen met zijn opdrachtgever en filmmaker Frans Parthesius. Je kunt ze de hemd van het lijf vragen over de film Point of Origin – Building a house in Austria. Fotograaf en filmmaker Parthesius volgde Koolhaas en zijn opdrachtgever bij de bouw van een huis op een steil en smal bergperceel in Zell am See in Oostenrijk. Een ultiem inkijkje in de werkwijze van Koolhaas en zijn speciale relatie met zijn opdrachtgever”, Marieke Berkers, interim-directeur AFFR

In de documentaire Point of Origin volgen we architect Koolhaas en de opdrachtgever bij de totstandkoming van één van OMA’s weinige privéwoningen – een unieke kijk achter de schermen.

beeld: Courtesy of OMA / Photography by Fred Ernst

film • stad • architectuur 9 - 13 okt. 2024