City for Sale

De negende editie van AFFR vindt plaats van 4 t/m 8 oktober 2017 in LanterenVenster. Dit jaar zoomt het festival in op de stad als commodity. Onder het thema City for Sale onderzoekt AFFR de gevolgen van internationale kapitaalstromen op de samenstelling van de stad en zijn inwoners; gebouwen als investeringsmodellen; architectuur als toeristische trekpleister; en de stad als verdienmodel.

Lees meer

Informatie

De negende editie van AFFR vindt plaats van 4 t/m 8 oktober 2017. Na de openingsfilm in de Rotterdamse Schouwburg, vindt het festival de andere dagen onderdak in LanterenVenster Rotterdam. Ook dit jaar verwelkomt AFFR tientallen internationale filmmakers en zal het naar verwachting worden bezocht door 7500 liefhebbers van film, stad en architectuur van over de hele wereld.

Lees meer

Kaartverkoop

Alle informatie voer losse tickets, Festivalpas en 'Architectenweb Best of AFFR'

Lees meer

Film – Stad – Architectuur

AFFR onderzoekt de relatie tussen film, stad en architectuur door het programmeren en vertonen van films en door het organiseren van inleidingen en debat.

Lees meer

Geschiedenis

De stichting Architectuur Filmfestival Rotterdam (AFFR) is opgericht in 2000 en organiseerde dat jaar het eerste architectuur filmfestival ter wereld. Er volgden volwaardige edities in 2001 en 2003. In 2007 maakte AFFR een hernieuwde start en in 2009 breidde het festival flink uit in bezoekersaantallen en programmering.

Lees meer

Organisatie

De mensen achter het festival

Lees meer

Pers

Persinformatie

Lees meer
  • Fondsen, Sponsoring & Partners AFFR wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal publieke en private fondsen, door een groeiend aantal sponsoren en door een brede range aan onderwijs-, programma- en mediapartners. Lees meer

Filmmakers

Dit is de informatiepagina voor filmmakers & professionals

Lees meer

Architectuur en filmklassiekers

Als vervolg op een succesvolle reeks avonden over architectuur en filmklassiekers in Kriterion Amsterdam stelde Jord den Hollander opnieuw een programma cyclus samen in samenwerking met het Architectuur Centrum Nijmegen uit het rijke archief van het AFFR.
Lees meer
Naar festival

Midsummer Night’s Cinema:
The Man Next Door

Na een succesvolle editie vorig jaar in samenwerking met ZigZagCity organiseert AFFR op donderdag 6 juli opnieuw een Midsummer Night's Cinema. Deze keer wordt de film El hombre de al Lado - The Man Next Door van de Argentijnse regisseurs Mariano Cohn & Gastón Duprat vertoont in het Industriegebouw aan de Goudsesingel. BIJ REGEN ZAL DE VOORSTELLING VAN VANAVOND PLAATS VINDEN IN HET AUDITORIUM VAN HET INDUSTRIEGEBOUW, HOOFDINGANG (GOUDSESINGEL 70)

Midsummer Night’s Cinema:<br>The Man Next Door

Het Industriegebouw is een typisch Rotterdams bedrijfsverzamelgebouw. Net als het Groothandelsgebouw is het Industriegebouw ontworpen door de Rotterdamse architect H.A. Maaskant en viel destijds meteen in de smaak. Het Vrije Volk noemde het gebouw passend bij de herboren binnenstad en ‘representatief voor het beste wat de Nederlandse bouwkunst na de Tweede Wereldoorlog heeft voorgebracht’.

Inmiddels is het Industriegebouw weer echt een verzamelgebouw en biedt het onderdak aan diverse creatieve bureaus én bovendien aan het kantoor van AFFR. Ook het architectenbureau MVRDV (o.a. Markthal) is in het gebouw gevestigd.

Het Industriegebouw is de perfecte locatie voor de vertoning van El hombre de al Lado (Mariano Cohn, Gastón Duprat, 2009). In deze Argentijnse film over twee ruziënde buren vormt Casa Curutchet het decor, het enige gebouw in Zuid-Amerika van architect Le Corbusier, de Zwitsers-Franse modernist die, niet geheel toevallig, het grote voorbeeld was van H.A. Maaskant.

Informatie

Datum: do. 6 juli
Uitdelen headsets: 21:30 uur
Aanvang film: 22:00 uur
Adres: Goudsesingel 70, Rotterdam (expeditiestraat Het Industriegebouw)
Catering: Café Alfredo
KOOP KAARTEN

film • stad • architectuur 10 - 14 okt. 2018