Marieke Berkers Interim-Directeur AFFR - AFFR
4–8 okt 2023
film • stad • architectuur

Festival 2022 – Programma

In een wereld die op zijn kop staat, waar de uitdagingen immens zijn en waar nieuwe werkelijkheden over elkaar heen buitelen, focust AFFR op een moment van stilstaan. Of in cinematografische termen: een freeze frame.

Lees meer

Kaartverkoop

Alle opties op een rij

Lees meer

Bezoekersinfo

Alle praktische informatie over het bezoeken van het AFFR 2022

Lees meer

Club Fountainhead

Steun AFFR, krijg 30% korting op tickets en een vrijkaartje voor de Opening Night en speciale AFFR events

Lees meer

Pers

Voor de belangrijkste persinformatie over AFFR

Lees meer

Film – Stad – Architectuur

AFFR onderzoekt de relatie tussen film, stad en architectuur door het programmeren en vertonen van films en door het organiseren van inleidingen en debat.

Lees meer

Geschiedenis

Alles over de geschiedenis van AFFR

Lees meer

Organisatie

Meer informatie over de organisatie van de Stichting Architectuur Filmfestival Rotterdam vindt je hier.

Lees meer
  • Fondsen & sponsoring AFFR wordt inhoudelijk en financieel ondersteund door een grote groep trouwe fans verenigd in Club Fountainhead, door een breed zakelijk netwerk – de King Kong business club en door een groot aantal fondsen, sponsoren en partners. Lees meer
  • Filmmakers Dit is de informatiepagina voor filmmakers & professionals Lees meer
  • Inzending films Ben je een filmmaker, -producent of distributeur en heb je een speelfilm, documentaire, animatiefilm of short? Lees meer

Contact

Post- en bezoekadres, contactgegevens

Lees meer

Marieke Berkers Interim-Directeur AFFR

Marieke Berkers wordt Interim-Directeur van het Architectuur Filmfestival Rotterdam. Zij volgt per 1 januari 2023 Joep Mol op, die na twaalf jaar betrokkenheid bij het festival als directeur afscheid neemt. Zij volgt per 1 januari 2023 Joep Mol op, die…
Lees meer

Marieke Berkers Interim-Directeur AFFR

Marieke Berkers wordt Interim-Directeur van het Architectuur Filmfestival Rotterdam. Zij volgt per 1 januari 2023 Joep Mol op, die na twaalf jaar betrokkenheid bij het festival als directeur afscheid neemt. Zij volgt per 1 januari 2023 Joep Mol op, die na twaalf jaar betrokkenheid bij het festival als directeur afscheid neemt.

Marieke Berkers Interim-Directeur AFFR

Marieke Berkers is architectuurhistoricus en heeft ruim twintig jaar ervaring als onafhankelijk onderzoeker en schrijver. Marieke is daarnaast lid van de redactieraad van Blauwe Kamer en het Jaarboek Landschapsarchitectuur en Stedenbouw en docent aan de Academie van Bouwkunst Amsterdam. Marieke is sinds 2016 penningmeester van het bestuur van AFFR en is daardoor goed bekend met het festival. Ze ruilt deze bestuursfunctie nu in voor de rol van Interim-Directeur.

Marieke Berkers: “AFFR maakt momenteel een flinke groeispurt door. Ik zie ernaar uit om samen met het bestuur en een enthousiast team richting te geven aan een professionaliseringsslag die deze en verdere groei mogelijk maakt. Daarbij hoort ook een verscherping van de profilering van AFFR: hoe kunnen we samen met inhoudelijke en financiële partners onze rol binnen de nationale en Rotterdamse architectuurinfrastructuur versterken en onze zichtbaarheid vergroten?
Film is hét medium bij uitstek om kritische, actuele en verwonderlijke verhalen te vertellen over architectuur, de stad, het landschap en verwante sociale en politieke kwesties. Deze films, voorzien van vlijmscherpe inleidingen, debatten en Q&A’s, doen je denken over allerhande onderwerpen kantelen. Een aantal uurtjes in de filmzaal kunnen een enorme impact hebben op hoe je naar de wereld kijkt en de wijze waarop je vraagstukken duidt. Ik zie het dan ook als mijn missie om naast het fantastische publiek dat we al hebben nog veel meer architecten, stadsliefhebbers, filmfanaten en studenten te verleiden om het festival, als middelpunt van het bruisende debat over de stad, te komen bezoeken.”

Fotografie: Salih Kilic

film • stad • architectuur 4 - 8 okt. 2023