Lost in Transition- a world in flux - AFFR
4–8 okt 2023
film • stad • architectuur

Festival 2022 – Programma

In een wereld die op zijn kop staat, waar de uitdagingen immens zijn en waar nieuwe werkelijkheden over elkaar heen buitelen, focust AFFR op een moment van stilstaan. Of in cinematografische termen: een freeze frame.

Lees meer

Kaartverkoop

Alle opties op een rij

Lees meer

Bezoekersinfo

Alle praktische informatie over het bezoeken van het AFFR 2022

Lees meer

Club Fountainhead

Steun AFFR, krijg 30% korting op tickets en een vrijkaartje voor de Opening Night en speciale AFFR events

Lees meer

Pers

Contactgegevens en persmateriaal vind je hier

Lees meer

Film – Stad – Architectuur

AFFR onderzoekt de relatie tussen film, stad en architectuur door het programmeren en vertonen van films en door het organiseren van inleidingen en debat.

Lees meer

Geschiedenis

Alles over de geschiedenis van AFFR

Lees meer

Organisatie

Meer informatie over de organisatie van de Stichting Architectuur Filmfestival Rotterdam vindt je hier.

Lees meer
  • Fondsen & sponsoring AFFR wordt inhoudelijk en financieel ondersteund door een grote groep trouwe fans verenigd in Club Fountainhead, door een breed zakelijk netwerk – de King Kong business club en door een groot aantal fondsen, sponsoren en partners. Lees meer
  • Filmmakers Dit is de informatiepagina voor filmmakers & professionals Lees meer
  • Inzending films Ben je een filmmaker, -producent of distributeur en heb je een speelfilm, documentaire, animatiefilm of short? Lees meer

Contact

Post- en bezoekadres, contactgegevens

Lees meer

GES-2 van Nastia Korkia wint de AFFR Audience Award

Na iedere vertoning vroegen we onze bezoekers met de befaamde AFFR scheurkaart naar hun mening over de film. Met een overtuigende meerderheid koos het publiek GES-2, de debuutfilm van de Russische filmmaker Nastia Korkia, tot beste film van AFFR 2022.…
Lees meer

Lost in Transition
– a world in flux

Met het thema Lost in Transition richt AFFR 2019 zich op de grote thema’s van deze tijd: energie transitie, klimaatverandering, de uitputting van de natuurlijke bronnen, migratie en de groeiende sociale ongelijkheid in de maatschappij.

Lost in Transition<br>– a world in flux

Met een groei naar bijna 10 miljard mensen in 2050 zijn vragen over voeding, gezondheid en huisvesting nog nooit zo urgent geweest. Steden en het omringende landschap zullen anders georganiseerd moeten worden en de rol van architecten, stedenbouwkundigen en planologen wordt opnieuw gedefinieerd.

Samen moeten we op zoek naar een wereld van duurzame energiebronnen, nieuwe vormen van (stedelijke) samenleving en andere afstemming tussen consumptie en productie. Welke mentale omslag zal er moeten komen naast de technologische oplossingen, om het behoud van de aarde te kunnen garanderen? Welke rol kunnen architecten, stedenbouwkundigen en planologen spelen in de transitie naar een andere wereld die, naar verwachting, in velerlei opzichten niet valt te vergelijken met de huidige? In het bomvolle en zeer gevarieerde programma van AFFR 2019 worden de uitersten van het thema Lost in Transition verkent: zowel het meest apocalyptische beeld als de meest optimistische oplossingen.

film • stad • architectuur 4 - 8 okt. 2023