Laatste Festival voor directeur Joep Mol - AFFR
4–8 okt 2023
film • stad • architectuur

Festival 2022 – Programma

In een wereld die op zijn kop staat, waar de uitdagingen immens zijn en waar nieuwe werkelijkheden over elkaar heen buitelen, focust AFFR op een moment van stilstaan. Of in cinematografische termen: een freeze frame.

Lees meer

Kaartverkoop

Alle opties op een rij

Lees meer

Bezoekersinfo

Alle praktische informatie over het bezoeken van het AFFR 2022

Lees meer

Club Fountainhead

Steun AFFR, krijg 30% korting op tickets en een vrijkaartje voor de Opening Night en speciale AFFR events

Lees meer

Pers

Contactgegevens en persmateriaal vind je hier

Lees meer

Film – Stad – Architectuur

AFFR onderzoekt de relatie tussen film, stad en architectuur door het programmeren en vertonen van films en door het organiseren van inleidingen en debat.

Lees meer

Geschiedenis

Alles over de geschiedenis van AFFR

Lees meer

Organisatie

Meer informatie over de organisatie van de Stichting Architectuur Filmfestival Rotterdam vindt je hier.

Lees meer
  • Fondsen & sponsoring AFFR wordt inhoudelijk en financieel ondersteund door een grote groep trouwe fans verenigd in Club Fountainhead, door een breed zakelijk netwerk – de King Kong business club en door een groot aantal fondsen, sponsoren en partners. Lees meer
  • Filmmakers Dit is de informatiepagina voor filmmakers & professionals Lees meer
  • Inzending films Ben je een filmmaker, -producent of distributeur en heb je een speelfilm, documentaire, animatiefilm of short? Lees meer

Contact

Post- en bezoekadres, contactgegevens

Lees meer

GES-2 van Nastia Korkia wint de AFFR Audience Award

Na iedere vertoning vroegen we onze bezoekers met de befaamde AFFR scheurkaart naar hun mening over de film. Met een overtuigende meerderheid koos het publiek GES-2, de debuutfilm van de Russische filmmaker Nastia Korkia, tot beste film van AFFR 2022.…
Lees meer

Laatste Festival voor directeur Joep Mol

Het aanstaand AFFR 2022 wordt het laatste festival dat onder leiding van festivaldirecteur Joep Mol georganiseerd wordt. “Na zeven van de veertien edities van dit grootste filmfestival over stad en architectuur ter wereld te hebben mogen organiseren wordt het tijd om het stokje door te geven aan de volgende generatie”, aldus Joep Mol.

Laatste Festival voor directeur Joep Mol

“We gaan een fantastisch festival tegemoet: het filmprogramma dat we presenteren is veelzijdig en raakt op aangrijpende wijze aan veel van de uitdagingen waar we op dit moment allemaal mee worstelen. Dit festival kwam tot stand met een ijzersterk en leuk team van programmeurs, filmtechnici, marketeers, communicatie- en productiemedewerkers. We werken meer dan ooit intensief samen met een hele reeks programmapartners in bijzondere specials, vertoningen en gesprekken. We hebben meer dan 50 filmmakers van over de hele wereld over de vloer. En eenzelfde aantal gerenommeerde inleiders en gespreksdeelnemers. We hebben talentontwikkeling op poten gezet in masterclasses, de Film & Architecture Studio en het AFFR Filmforum. Een breed, divers en vooral steeds jonger publiek weet ons jaarlijks festival te vinden. En als we de cijfers mogen geloven gaan we volgende week het topjaar 2019 qua bezoekersaantallen ruimschoots evenaren. Op 5 oktober heffen we tijdens een daverend openingsfeest in Theater Zuidplein het glas op de toekomst van een mooi en sterk merk dat AFFR heet!”

Joep Mol was vanaf 2011 als bestuurslid betrokken bij de stichting Architectuur Filmfestival Rotterdam. In 2015 gaf hij die functie op om als zakelijk leider toenmalig directeur Wies Sanders bij te staan. Vanaf 2016 is hij algemeen directeur van AFFR. Samen met curator Jord den Hollander werkte hij aan inhoudelijke verdieping van het programma en verbreding van het publieksbereik. Vanaf 2017 werd het festival dat tot dan toe tweejaarlijks was, eens per jaar georganiseerd. Mede dankzij de oprichting van de King Kong business club kreeg het festival een steeds meer solide financiële basis. Er vond een vergaande professionalisering van de organisatie plaats en de programmering werd steeds diverser en veelzijdiger. Met een sterk groeiend internationaal, breed cultureel geïnteresseerd publiek tot gevolg. Per 1 januari 2023 zal een nieuwe directeur in functie treden.

film • stad • architectuur 4 - 8 okt. 2023