La Vie en Kit op tourneelangs Academies van Bouwkunst - AFFR
9–13 okt 2024
film • stad • architectuur

Film – Stad – Architectuur

AFFR onderzoekt de relatie tussen film, stad en architectuur door het programmeren en vertonen van films en door het organiseren van inleidingen en debat.

Lees meer

Geschiedenis

Alles over de geschiedenis van AFFR

Lees meer

Organisatie

Meer informatie over de organisatie van de Stichting Architectuur Filmfestival Rotterdam vindt je hier.

Lees meer

Contact

Post- en bezoekadres, contactgegevens

Lees meer

AFFR opgenomen in Cultuurplan
2025 – 2028

AFFR heeft een positief - en zelfs lovend - advies gekregen van de Adviescommissie Cultuurplan voor de periode 2025-2028, en dat is zeker iets om trots op te zijn: “Architectuur Filmfestival Rotterdam (AFFR) is de laatste jaren uitgegroeid tot het…
Lees meer

La Vie en Kit op tournee
langs Academies van Bouwkunst

Na de Nederlandse première op AFFR 2024 is La Vie en Kit van filmmaker en architect Elodie de Gavre momenteel op tournee langs verschillende filmfestivals, arthouse cinemas en architectuuropleidingen in binnen- en buitenland. De documentaire - ook bekend onder de titel Life, Assembled - wordt op 31 mei aanstaande vertoond bij de Academie van Bouwkunst Amsterdam, en op 13 juni bij de Architectuur Academie Maastricht. De film was afgelopen november ook al te zien op de Rotterdamse Academie van Bouwkunst, als deel van de Growcore ontwerpstudio.

La Vie en Kit op tournee<br>langs Academies van Bouwkunst

Over La Vie en Kit
De film is een enthousiasmerende tijdreis met vier avontuurlijke Belgische architecten, Simone en Lucien Kroll, Jean Englebert en Paul Petit, die 50 jaar geleden experimentele woongemeenschappen realiseerden die het nodige losmaakten in de behoudende architectuurwereld. De huisvesting die zij in Brussel, Luik en Charleroi samen met avontuurlijke bewoners bouwden doet nog steeds verbazingwekkend modern aan. Zijn deze experimenten een lichtend voorbeeld voor de huidige woningbouwcrisis?

De film werd op AFFR ingeleid door de Belgische architect Dag Boutsen, en afgesloten met een vraaggesprek tussen regisseur Elodie Degavre en Charlotte Thomas, redacteur bij De Architect. Ook publiceerde De Architect in aanloop naar het festival een artikel over de introductie en de film, dat hier terug te lezen valt.

Over Elodie Degavre
Elodie Degavre is architect, docent, onderzoeker en filmregisseur, en woont er werkt in Brussel. Ze is een gedreven architect die haar beroep in de breedste zin interpreteert. Zo doceert ze architectonisch ontwerp aan de UCLouvain, waar ze ook onderzoeker is; hiervoor werkte ze voor verschillende Brusselse bureaus als architect aan publieke projecten. Ook schrijft ze, vanuit haar groeiende interesse voor het “vertellen” van architectuur, regelmatig voor het Belgische tijdschrift A+ Architecture. Daarnaast wil ze de architectuur toegankelijker maken voor niet-vakgenoten, reden waarom ze haar werkveld heeft uitgebreid met het schrijven van films. Met de documentaire “Life, Assembled” zet ze een nieuwe stap richting een breder publiek. Ook biedt de documentaire ruimte aan haar intuïtieve liefde voor schrijven en voor fotografie.

Elodie Degavre was één van de deelnemers aan de Film & Architecture Studio, de vermaarde cursus die AFFR ieder jaar samen met de Independent School organiseert.

film • stad • architectuur 9 - 13 okt. 2024