In MemoriamRein Jansma1959-2023 - AFFR
9–13 okt 2024
film • stad • architectuur

Film – Stad – Architectuur

AFFR onderzoekt de relatie tussen film, stad en architectuur door het programmeren en vertonen van films en door het organiseren van inleidingen en debat.

Lees meer

Geschiedenis

Alles over de geschiedenis van AFFR

Lees meer

Organisatie

Meer informatie over de organisatie van de Stichting Architectuur Filmfestival Rotterdam vindt je hier.

Lees meer

Contact

Post- en bezoekadres, contactgegevens

Lees meer

AFFR opgenomen in Cultuurplan
2025 – 2028

AFFR heeft een positief - en zelfs lovend - advies gekregen van de Adviescommissie Cultuurplan voor de periode 2025-2028, en dat is zeker iets om trots op te zijn: “Architectuur Filmfestival Rotterdam (AFFR) is de laatste jaren uitgegroeid tot het…
Lees meer

In Memoriam
Rein Jansma
1959-2023

“De angst om te weten is bij zoveel mensen zo groot, omdat ze denken dat de mate van weten omgekeerd evenredig is met het mysterie in hun leven.”

In Memoriam<br>Rein Jansma<br>1959-2023

“Ruimte en tijd zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Bouwen en beschouwen maken samen de cultuur van de ruimte. AFFR geeft mij de mogelijkheid uit een ander perspectief die relatie te onderzoeken.”

In de nacht van 17 april overleed architect en oprichter van ZJA Rein Jansma. Rein was fan en supporter van het AFFR, vanaf het prille begin. De jaarlijkse filmvertoningen met zijn bureau ZJA vormden altijd een vrolijke en energieke start van ons festival.

We zijn Rein enorm dankbaar voor zijn onvoorwaardelijke steun aan ons festival en zijn aansporingen om grenzen te verleggen.

We gaan zijn aanstekelijke enthousiasme verschrikkelijk missen.

film • stad • architectuur 9 - 13 okt. 2024