Woe 15 Juni, 20h00: Heinz Emigholz (The Last City) in vraaggesprek met Gijs van der Meer - AFFR
9–13 okt 2024
film • stad • architectuur

Pers

We verwelkomen we journalisten graag op AFFR, en bieden zowel voor als tijdens ons festival verschillende diensten om de pers te faciliteren. Op deze pagina vind je belangrijke persinformatie en onze laatste persberichten.

Lees meer

Nieuwsbrief

Lees meer

Film – Stad – Architectuur

AFFR onderzoekt de relatie tussen film, stad en architectuur door het programmeren en vertonen van films en door het organiseren van inleidingen en debat.

Lees meer

Geschiedenis

Alles over de geschiedenis van AFFR

Lees meer

Organisatie

Meer informatie over de organisatie van de Stichting Architectuur Filmfestival Rotterdam vindt je hier.

Lees meer

Contact

Post- en bezoekadres, contactgegevens

Lees meer

Job alert: AFFR zoekt
een Ticketing Assistent

AFFR zoekt versterking! Voor ons marketing- en communicatieteam zijn we momenteel op zoek naar een Ticketing Assistent. Ben jij een student of (startende) ZZP-er met organisatietalent en oog voor detail, en heb je in augustus zin en tijd om ons…
Lees meer

Woe 15 Juni, 20h00: Heinz Emigholz (The Last City) in vraaggesprek met Gijs van der Meer

Op woensdag 15 juni presenteert AFFR in samenwerking met het Goethe-Institut de meest recente film van Heinz Emigholz, The Last City (Die letzte Stadt). Heinz Emigholz is aanwezig bij de screening, en gaat vooraf in gesprek met de Rotterdamse filmmaker en programmeur Gijs van der Meer over de rol van architectuur in zijn werk. Gijs van der Meer is medeoprichter van Galerie de Jaloezie, platform voor audiovisuele kunst en film in Rotterdam.

Woensdag 15 juni, 20:00, auditorium Het Nieuwe Instituut
The Last City (Die letzte Stadt) – Heinz Emigholz – 2020 – Duitsland – 100 min

Emigholz (1948) is sinds 1973 in zowel Duitsland als de VS actief als filmmaker, beeldend kunstenaar en auteur. Zijn enorme oeuvre omvat een veelheid aan poëtische, veelal zwijgende documentaires over stad en architectuur. Met de The Last City slaat hij een nieuwe richting in, met een filosofisch, bespiegelend verhaal over het wezen van vijf steden – Be’er Sheva, Berlijn, Athene, Hong Kong en São Paolo. De film ging in wereldpremière op de Berlinale 2020 en werd door het New York Film Festival omschreven als, ’ambitieus en verrassend grappig’. Geen standaard architectuurdocumentaire, maar een nieuwe, soms absurdistische kijk op de gebouwde omgeving door een filmmaker van formaat.

 

INFO & TICKETS

The Last City (Die letzte Stadt)
start film: 20.00 uur
datum: woensdag 15 juni
locatie: Het Nieuwe Instituut
KOOP HIER TICKETS

film • stad • architectuur 9 - 13 okt. 2024