Di 21 Juni, 20h00: Harun Farocki (In Comparison) toegelicht door Florian Wüst - AFFR
4–8 okt 2023
film • stad • architectuur

Festival 2022 – Programma

In een wereld die op zijn kop staat, waar de uitdagingen immens zijn en waar nieuwe werkelijkheden over elkaar heen buitelen, focust AFFR op een moment van stilstaan. Of in cinematografische termen: een freeze frame.

Lees meer

Kaartverkoop

Alle opties op een rij

Lees meer

Bezoekersinfo

Alle praktische informatie over het bezoeken van het AFFR 2022

Lees meer

Club Fountainhead

Steun AFFR, krijg 30% korting op tickets en een vrijkaartje voor de Opening Night en speciale AFFR events

Lees meer

Pers

Voor de belangrijkste persinformatie over AFFR

Lees meer

Film – Stad – Architectuur

AFFR onderzoekt de relatie tussen film, stad en architectuur door het programmeren en vertonen van films en door het organiseren van inleidingen en debat.

Lees meer

Geschiedenis

Alles over de geschiedenis van AFFR

Lees meer

Organisatie

Meer informatie over de organisatie van de Stichting Architectuur Filmfestival Rotterdam vindt je hier.

Lees meer
  • Fondsen & sponsoring AFFR wordt inhoudelijk en financieel ondersteund door een grote groep trouwe fans verenigd in Club Fountainhead, door een breed zakelijk netwerk – de King Kong business club en door een groot aantal fondsen, sponsoren en partners. Lees meer
  • Filmmakers Dit is de informatiepagina voor filmmakers & professionals Lees meer
  • Inzending films Ben je een filmmaker, -producent of distributeur en heb je een speelfilm, documentaire, animatiefilm of short? Lees meer

Contact

Post- en bezoekadres, contactgegevens

Lees meer

Marieke Berkers Interim-Directeur AFFR

Marieke Berkers wordt Interim-Directeur van het Architectuur Filmfestival Rotterdam. Zij volgt per 1 januari 2023 Joep Mol op, die na twaalf jaar betrokkenheid bij het festival als directeur afscheid neemt. Zij volgt per 1 januari 2023 Joep Mol op, die…
Lees meer

Di 21 Juni, 20h00: Harun Farocki (In Comparison) toegelicht door Florian Wüst

Op dinsdag 21 juni presenteert AFFR in samenwerking met het Goethe-Institut In Comparison (Zum Vergleich) van de Duitse filmmaker en kunstenaar Harun Farocki (1944 - 2014). De documentaire wordt voorafgegaan door een inleiding door de Duitse filmmaker en filmprogrammeur Florian Wüst over het werk van Farocki en zijn relevantie voor architectuur en stad. Florian Wüst is filmcurator en uitgever, gevestigd in Berlijn; hij heeft vele filmprogramma’s samengesteld voor internationale kunstinstellingen, bioscopen en festivals.

Dinsdag 21 juni, 20:00, auditorium Het Nieuwe Instituut
In Comparison (Zum Vergleich) – Harun Farocki – 2009 – Duitsland – 61 min

In de documentaire In Comparison staat het productieproces van een van de belangrijkste bouwmaterialen – baksteen – centraal. Farocki vergelijkt met een analytische, bijna antropologische blik verschillende vormen van productie – van handmatig tot industrieel. Dit met alleen beeld en geluid en zonder ogenschijnlijk waardeoordeel, waardoor je als kijker wordt geprikkeld zelf een mening te vormen.

Farocki opereerde op het snijvlak tussen film en video-installatie, media- en filmtheorie, en liet een omvangrijk en invloedrijk internationaal oeuvre na; hij stond bekend als kritische denker en is de leermeester van videokunstenaar Hito Steyerl. In zijn werk onderzocht hij het ontstaan en de betekenis van beelden en de machtsstructuren die erin zijn vervat; ook wijdde hij zich herhaaldelijk aan de gebouwde omgeving en haar sociale en economische betekenis.

Als onderdeel van de programmering van het Goethe-Institut is momenteel in het Stedelijk Museum Amsterdam de overzichtstentoonstelling Hito Steyerl: I will survive te zien.

INFO & TICKETS

In Comparison (Zum Vergleich)
start film: 20.00 uur
datum: dinsdag 21 juni
locatie: Het Nieuwe Instituut
KOOP HIER TICKETS

film • stad • architectuur 4 - 8 okt. 2023