Film & Architecture Studio - VOLGEBOEKT - AFFR
9–13 okt 2024
film • stad • architectuur

Film – Stad – Architectuur

AFFR onderzoekt de relatie tussen film, stad en architectuur door het programmeren en vertonen van films en door het organiseren van inleidingen en debat.

Lees meer

Geschiedenis

Alles over de geschiedenis van AFFR

Lees meer

Organisatie

Meer informatie over de organisatie van de Stichting Architectuur Filmfestival Rotterdam vindt je hier.

Lees meer

Contact

Post- en bezoekadres, contactgegevens

Lees meer

Film & Architecture Studio –
VOLGEBOEKT

AFFR en de Independent School for the City hebben hun krachten weer gebundeld en organiseren voor de vijfde keer de vermaarde Film & Architecture Studio, onder leiding van architect, curator en filmmaker Jord den Hollander. Het centrale thema van deze editie is hittestress: 'Hot in the City’.

De Studio is volgeboekt, maar er zijn nog kaarten beschikbaar voor de openbare lezing door DOP Thomas Kist op vrijdag 9 juni. Of meld je aan voor de reservelijst via info@schoolforthecity.nl

Film & Architecture Studio – <br>VOLGEBOEKT

De Film & Architecture Studio is praktijkgerichte cursus die zich richt op cinematografie als een manier om de gebouwde omgeving te verkennen. Deelnemers – sociologen, historici, schrijvers, stedenbouwkundigen, planologen, architecten en activisten – maken kennis met de essentiële elementen van het filmmaken en leren deze te relateren aan stad en architectuur. De focus daarbij ligt niet zozeer op de technische aspecten van filmmaken en postproductie, maar eerder op film als een manier om je gedachten te structureren en je bevindingen om te zetten in een pakkend verhaal: filmmaken als onderzoeksinstrument om de stedelijke omgeving beter te begrijpen.

De studio heeft zich de afgelopen jaren bewezen als een van de meest relevante cursussen op het gebied van film en architectuur ter wereld. Nieuw is dat de cursus dit jaar plaatsvindt tijdens de Rotterdam Architectuurmaand in juni; zo hebben deelnemers meer tijd voordat hun film in oktober in première gaat op AFFR.

Praktische details
Cursusdata: 2, 3, 7, 9, 10 + 26 & 28 juni

film • stad • architectuur 9 - 13 okt. 2024