Fast food voor iedereen: The Automat, vandaag om 19:00 - AFFR
4–8 okt 2023
film • stad • architectuur

Festival 2022 – Programma

In een wereld die op zijn kop staat, waar de uitdagingen immens zijn en waar nieuwe werkelijkheden over elkaar heen buitelen, focust AFFR op een moment van stilstaan. Of in cinematografische termen: een freeze frame.

Lees meer

Kaartverkoop

Alle opties op een rij

Lees meer

Bezoekersinfo

Alle praktische informatie over het bezoeken van het AFFR 2022

Lees meer

Club Fountainhead

Steun AFFR, krijg 30% korting op tickets en een vrijkaartje voor de Opening Night en speciale AFFR events

Lees meer

Pers

Contactgegevens en persmateriaal vind je hier

Lees meer

Film – Stad – Architectuur

AFFR onderzoekt de relatie tussen film, stad en architectuur door het programmeren en vertonen van films en door het organiseren van inleidingen en debat.

Lees meer

Geschiedenis

Alles over de geschiedenis van AFFR

Lees meer

Organisatie

Meer informatie over de organisatie van de Stichting Architectuur Filmfestival Rotterdam vindt je hier.

Lees meer
  • Fondsen & sponsoring AFFR wordt inhoudelijk en financieel ondersteund door een grote groep trouwe fans verenigd in Club Fountainhead, door een breed zakelijk netwerk – de King Kong business club en door een groot aantal fondsen, sponsoren en partners. Lees meer
  • Filmmakers Dit is de informatiepagina voor filmmakers & professionals Lees meer
  • Inzending films Ben je een filmmaker, -producent of distributeur en heb je een speelfilm, documentaire, animatiefilm of short? Lees meer

Contact

Post- en bezoekadres, contactgegevens

Lees meer

GES-2 van Nastia Korkia wint de AFFR Audience Award

Na iedere vertoning vroegen we onze bezoekers met de befaamde AFFR scheurkaart naar hun mening over de film. Met een overtuigende meerderheid koos het publiek GES-2, de debuutfilm van de Russische filmmaker Nastia Korkia, tot beste film van AFFR 2022.…
Lees meer

Fast food voor iedereen: The Automat, vandaag om 19:00

Van Audrey Hepburn tot Colin Powell, allemaal aten ze 'uit de muur'. Meer weten? Kom vanavond om 19:00 naar The Automat, met filmmaker Lisa Hurwitz in gesprek met Hiske Versprille.

Fast food voor iedereen: The Automat, vandaag om 19:00

The Automat (Lisa Hurwitz, 2022)

In Nederland associëren we de Automatiek vooral met de FEBO en het eten van een kroket of frikandel na een avondje stappen. Het fenomeen bereikte haar hoogtepunt echter al bijna een eeuw geleden, aan de oostkust van de VS. Automaten waren volwaardige restaurants, waar kosten noch moeite werden bespaard op uitbundige Art Deco-interieurs. Toch slaagden ze erin om een toevluchtsoord te zijn voor iedereen, ongeacht leeftijd, geslacht of etniciteit. Een charmante inkijk in de democratische en egalitaire Automatiek, hoe die een revolutie betekende voor het Amerikaanse eten, maar ook de weg bereidde voor het succes van fastfood.

De film wordt ingeleid door culinair journalist Hiske Versprille en gevolgd door een Q&A met filmmaker Lisa Hurwitz, en is een must-see voor wie ooit een ‘diagonaaltje’ trok, ’s nachts graag een Bapi uit de muur eet of gewoon van eten houdt!

INFO & TICKETS

Datum: vrijdag 7 oktober
Start programma: 19:00 uur

Locatie: LantarenVenster

Tickets: € 11,75 / € 8,25
Club Fountainhead: gratis
tickets
Loading...
film • stad • architectuur 4 - 8 okt. 2023