Do 6 Oktober 19:00 -Rotterdam SpeciaalHavenstad van de Toekomst - AFFR
4–8 okt 2023
film • stad • architectuur

Festival 2022 – Programma

In een wereld die op zijn kop staat, waar de uitdagingen immens zijn en waar nieuwe werkelijkheden over elkaar heen buitelen, focust AFFR op een moment van stilstaan. Of in cinematografische termen: een freeze frame.

Lees meer

Kaartverkoop

Alle opties op een rij

Lees meer

Bezoekersinfo

Alle praktische informatie over het bezoeken van het AFFR 2022

Lees meer

Club Fountainhead

Steun AFFR, krijg 30% korting op tickets en een vrijkaartje voor de Opening Night en speciale AFFR events

Lees meer

Pers

Contactgegevens en persmateriaal vind je hier

Lees meer

Film – Stad – Architectuur

AFFR onderzoekt de relatie tussen film, stad en architectuur door het programmeren en vertonen van films en door het organiseren van inleidingen en debat.

Lees meer

Geschiedenis

Alles over de geschiedenis van AFFR

Lees meer

Organisatie

Meer informatie over de organisatie van de Stichting Architectuur Filmfestival Rotterdam vindt je hier.

Lees meer
  • Fondsen & sponsoring AFFR wordt inhoudelijk en financieel ondersteund door een grote groep trouwe fans verenigd in Club Fountainhead, door een breed zakelijk netwerk – de King Kong business club en door een groot aantal fondsen, sponsoren en partners. Lees meer
  • Filmmakers Dit is de informatiepagina voor filmmakers & professionals Lees meer
  • Inzending films Ben je een filmmaker, -producent of distributeur en heb je een speelfilm, documentaire, animatiefilm of short? Lees meer

Contact

Post- en bezoekadres, contactgegevens

Lees meer

GES-2 van Nastia Korkia wint de AFFR Audience Award

Na iedere vertoning vroegen we onze bezoekers met de befaamde AFFR scheurkaart naar hun mening over de film. Met een overtuigende meerderheid koos het publiek GES-2, de debuutfilm van de Russische filmmaker Nastia Korkia, tot beste film van AFFR 2022.…
Lees meer

Do 6 Oktober 19:00 –
Rotterdam Speciaal
Havenstad van de Toekomst

NEDERLANDS GESPROKEN - Voor de vijfde keer organiseren AIR en AFFR Rotterdam Speciaal, de spraakmakende filmische talkshow over een actuele ruimtelijke opgave in Rotterdam. Aan de hand van twee korte films, Drie dagen met Monica (Wil van Es, 1956) en You Can’t Automate Me (Katarina Jazbec, 2021), gaat Teun van der Ende in gesprek met deskundigen en betrokkenen over de toekomst van de Rotterdamse haven.

Do 6 Oktober 19:00 –<br>Rotterdam Speciaal<br>Havenstad van de Toekomst

Wat speelt er in de haven op het gebied van duurzaamheid en transities? Hoe blijft de stad verbonden aan de haven, die steeds verder weg komt te liggen en waar steeds minder Rotterdammers hun brood verdienen?

Sprekers zijn Boris Hocks(Generation Energy), Carline Borest (Port of Rotterdam), Carola Hein (FuturePortCities) en Maud van den Beuken (beeldend kunstenaar). Met Generation Energy onderzoekt Boris Hocks de ruimtelijke uitwerking van de energietransitie: wat betekent het voor ons landschap om in 2050 klimaatneutraal te zijn? Carline Borest kijkt vanuit het havenbedrijf naar de mogelijke toekomstige scenario’s voor de Rotterdamse haven. Hoe zien stad en land er uit als stroom lokaal wordt opgewekt met groene bronnen? En wat betekent dat voor de haven? Carola Hein duidt de culturele betekenis van de haven voor Rotterdam en Maud van den Beuken kijkt met haar project Groot Water naar de rivier de Maas en de relatie die we als stad hebben met de rivier. Hoe is Rotterdam uitgegroeid tot havenstad, en wat betekent het eigenlijk een havenstad te zijn?

Je kunt de editie van 2021 hier terugkijken

Info & Tickets

Datum: donderdag 6 oktober
Start programma: 19:00 uur

Locatie: LantarenVenster

Tickets: € 7,50 / € 5,00
Club Fountainhead: gratis
TICKETS
Loading...
film • stad • architectuur 4 - 8 okt. 2023