AFFR's top 5 voor zondag 8 oktober - AFFR
9–13 okt 2024
film • stad • architectuur

Film – Stad – Architectuur

AFFR onderzoekt de relatie tussen film, stad en architectuur door het programmeren en vertonen van films en door het organiseren van inleidingen en debat.

Lees meer

Geschiedenis

Alles over de geschiedenis van AFFR

Lees meer

Organisatie

Meer informatie over de organisatie van de Stichting Architectuur Filmfestival Rotterdam vindt je hier.

Lees meer

Contact

Post- en bezoekadres, contactgegevens

Lees meer

AFFR’s top 5 voor zondag 8 oktober

Elke dag licht het AFFR-team een aantal films en specials voor je uit. Dit zijn de tips van zondag 8 oktober!

AFFR’s top 5 voor zondag 8 oktober

Filmtip #1: The View, 13:00

Een gevangeniscel met uitzicht op een lege muur of op een prachtig landschap: welke straf is zwaarder? Volgens de Denen verdienen de Groenlandse gedetineerden die hun straf uitzitten in Deense gevangenissen beter: een cel met uitzicht op het imposante landschap van Groenland. Een gevoelige blik op de dilemma’s die ontstaan bij de bouw van een nieuwe gevangenis aan de kust van Groenland.

Filmtip #2: the Cathedral, 15:00

70 jaar bouwde Justo Gallego aan een kathedraal van epische afmetingen – zonder tekeningen, zonder enige kennis van constructies en praktisch zonder geld. Toen hij in 2021 op 96-jarige leeftijd overleed, liet hij een wonderlijk bouwwerk na. Deze film is een ode aan hoop en vastberadenheid.

Filmtip #3: After the End of the World, 17:15

Nadim Mishlawi zoekt in Beiroet naar sporen van zijn verleden. Zijn film tast af hoe je naar een stad kunt kijken en tast tegelijkertijd de stad Beiroet af. Maar Beiroet is geen gewone stad: het is een stad zonder plan, waar straten als in een droom ineens versmallen en gebouwen er ineens niet meer zijn.

Filmtip #4: White Plastic Skies, 18:45

Overweldigende sciencefiction-animatiefilm die en passant duidelijk maakt dat we niet goed met de aarde omgaan. In het jaar 2123, een niet eens zo vreselijk verre toekomst, probeert een jongeman zijn vrouw te redden. De liefde spat van het scherm, maar dystopisch blijft het.

Filmtip #5: Pyramiden, 19:00

Met het Sovjetspookstadje Pyramiden op Spitsbergen heb je het perfecte decor te pakken voor een post-apocalyptisch verhaal. Een door IJsbeerdromen getormenteerde jager dwaalt door de verlaten gebouwen en verliest steeds meer zijn grip op de werkelijkheid. Dat hij na vertrek een futuristische zadenbank tegenkomt helpt niet echt.

film • stad • architectuur 9 - 13 okt. 2024