AFFR's Top 4 voor vrijdag 6 oktober - AFFR
9–13 okt 2024
film • stad • architectuur

Film – Stad – Architectuur

AFFR onderzoekt de relatie tussen film, stad en architectuur door het programmeren en vertonen van films en door het organiseren van inleidingen en debat.

Lees meer

Geschiedenis

Alles over de geschiedenis van AFFR

Lees meer

Organisatie

Meer informatie over de organisatie van de Stichting Architectuur Filmfestival Rotterdam vindt je hier.

Lees meer

Contact

Post- en bezoekadres, contactgegevens

Lees meer

AFFR opgenomen in Cultuurplan
2025 – 2028

AFFR heeft een positief - en zelfs lovend - advies gekregen van de Adviescommissie Cultuurplan voor de periode 2025-2028, en dat is zeker iets om trots op te zijn: “Architectuur Filmfestival Rotterdam (AFFR) is de laatste jaren uitgegroeid tot het…
Lees meer

AFFR’s Top 4 voor vrijdag 6 oktober

Elke dag licht het AFFR-team een aantal films en specials voor je uit. Dit zijn de tips van vrijdag 6 oktober!

AFFR’s Top 4 voor vrijdag 6 oktober

Filmtip #1: Into the Paradise Machine, 15:15

Tijdens deze documentaire over Jaap Bakema’s Center Parc-bungalows, draagt de documentairemaker en kunstenaar Niklas Goldbach – live – een selectie voor uit Jaap Bakema’s dagboek, uit de periode dat hij gevangen zat tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Filmtip #2: Shorts: Autumn of our lives, 17:15

Met introductie door Jacob d’Herde
Met de demografische opkomst van ouderen over de hele wereld is er een dringende noodzaak om woningtypologieën en -modellen te heroverwegen. In deze short bezoeken we enkele voorbeeldprojecten in Barcelona en Baltimore, die de radicaal verschillende manieren van denken belichten die nodig zijn om deze mondiale uitdaging het hoofd te bieden.

Filmtip #3: Skin of Glass, 21:00

Het dramatische lot van een modernistische kantoortoren in Sao Paulo, met de liefkozende bijnaam Skin of Glass, waar inmiddels, als in een verticale favela, honderden families wonen. Filmmaker Zmekhol, dochter van de architect, maakte een aangrijpend persoonlijke film over ontwerppassie, verlies, sociale ongelijkheid en megalomane bouwwoede. De film is een van de ‘Best of’. Zowel de regisseur, Denise Zmekhol, als de architecten Pablo Georgieff en Philippe Rizzotti zullen bij de vertoning aanwezig zijn.

Filmtip #4: The Promise – Architect BV Doshi, 21:30

De Indiase architect Balkrishna Doshi werkte samen met Louis Kahn en Le Corbusier, maar ontwikkelde een geheel eigen moderne, Indiase vormentaal. In dit oogstrelende portret van een beminnelijk mens, reist hij nog één keer langs zijn belangrijkste projecten.

film • stad • architectuur 9 - 13 okt. 2024