AFFR Drive-in Cinema op RDM Rottedam
5–9 okt 2022
film • stad • architectuur

Festival 2022 – Programma

In een wereld die op zijn kop staat, waar de uitdagingen immens zijn en waar nieuwe werkelijkheden over elkaar heen buitelen, focust AFFR op een moment van stilstaan. Of in cinematografische termen: een freeze frame.

Lees meer

Kaartverkoop

Alle opties op een rij

Lees meer

Bezoekersinfo

Alle praktische informatie over het bezoeken van het AFFR 2022

Lees meer

Club Fountainhead

Steun AFFR, krijg 30% korting op tickets en een vrijkaartje voor de Opening Night en speciale AFFR events

Lees meer

Pers

Contactgegevens en persmateriaal vind je hier

Lees meer

Film – Stad – Architectuur

AFFR onderzoekt de relatie tussen film, stad en architectuur door het programmeren en vertonen van films en door het organiseren van inleidingen en debat.

Lees meer

Geschiedenis

Alles over de geschiedenis van AFFR

Lees meer

Organisatie

Meer informatie over de organisatie van de Stichting Architectuur Filmfestival Rotterdam vindt je hier.

Lees meer
  • Fondsen & sponsoring AFFR wordt inhoudelijk en financieel ondersteund door een grote groep trouwe fans verenigd in Club Fountainhead, door een breed zakelijk netwerk – de King Kong business club en door een groot aantal fondsen, sponsoren en partners. Lees meer
  • Filmmakers Dit is de informatiepagina voor filmmakers & professionals Lees meer
  • Inzending films Ben je een filmmaker, -producent of distributeur en heb je een speelfilm, documentaire, animatiefilm of short? Lees meer

Contact

Post- en bezoekadres, contactgegevens

Lees meer

Vrij 7 okt 16:45 –
Dorte Mandrup bij AFFR –
Special met BNA/BNI

Deense architect Dorte Mandrup schuift aan voor een online interview met Catja Edens. Het gesprek zal gaan over het werk van vrouwelijke architecten in een nog altijd door mannen gedomineerd vakgebied. Helpt het benadrukken van het ‘vrouwelijke’ bij het verbeteren…
Lees meer

AFFR Drive-in Cinema
7, 8 & 9 oktober – RDM Rotterdam

Kijk donderdag 7, vrijdag 8 of zaterdag 9 oktober om 20:00 een meeslepende architectuurfilm vanuit je eigen auto, midden in het havengebied van Rotterdam. AFFR selecteerde drie architectonische filmklassiekers die op aangrijpende wijze de uitdagingen van deze tijd aan de orde stellen.

AFFR Drive-in Cinema<br>7, 8 & 9 oktober – RDM Rotterdam

Spaceship Earth (Matt Wolf, 2020), het meeslepende verhaal van Biosphere 2, het futuristische complex waarin acht idealistische wetenschappers zich in de jaren negentig twee jaar lang hermetisch van de wereld afsloten.

KOOP KAARTEN

In This World (Michael Winterbottom, 2002), het nog steeds actuele, prijswinnende docudrama over twee jonge Afghanen en hun wekenlange tocht van een Pakistaans vluchtelingenkamp naar Londen, een verbijsterende reis vol mensensmokkelaars, verstikkende laadruimtes en tijdelijke baantjes.

KOOP KAARTEN

The Swimmer (Frank Perry, 1964), op een warme zomerdag vol poolparties in de suburbs van Los Angeles besluit Burt Lancaster naar huis te zwemmen via de zwembaden in de buurt, wat hilarische confrontaties oplevert met de leefstijl van de gegoede burgerij.

KOOP KAARTEN

 

Over de Drive-In

Kaarten kosten € 34,50 per auto met twee personen, inclusief twee drankjes. Toegang alleen met auto. Het geluid van de film wordt via FM frequentie uitgezonden. Zorg dat je autoradio werkt. De frequentie wordt bij aankomst bekend gemaakt. Uitstappen is alleen toegestaan voor toiletbezoek en het afhalen van consumpties.

Bij entree krijg je consumptiesmunten voor twee gratis drankjes. Daarnaast kun je overheerlijke nacho’s, snacks en drankjes kopen bij de foodtruck van Esa’s Nachos die op het terrein staat.

Het RDM terrein aan de Scheepsbouwweg 12 is vanaf 19:00 uur toegankelijk. Zorg dat je op tijd bent voor de beste plaatsen. De film start om 20:00 uur.

Locatie en tijd

RDM Rotterdam
Scheepsbouwweg 12
Inrijden vanaf: 19:00
Start film: 20:00

film • stad • architectuur 5 - 9 okt. 2022