AFFR 2023 - Programma en tickets online! - AFFR
9–13 okt 2024
film • stad • architectuur

Film – Stad – Architectuur

AFFR onderzoekt de relatie tussen film, stad en architectuur door het programmeren en vertonen van films en door het organiseren van inleidingen en debat.

Lees meer

Geschiedenis

Alles over de geschiedenis van AFFR

Lees meer

Organisatie

Meer informatie over de organisatie van de Stichting Architectuur Filmfestival Rotterdam vindt je hier.

Lees meer

Contact

Post- en bezoekadres, contactgegevens

Lees meer

AFFR opgenomen in Cultuurplan
2025 – 2028

AFFR heeft een positief - en zelfs lovend - advies gekregen van de Adviescommissie Cultuurplan voor de periode 2025-2028, en dat is zeker iets om trots op te zijn: “Architectuur Filmfestival Rotterdam (AFFR) is de laatste jaren uitgegroeid tot het…
Lees meer

AFFR 2023 – Programma en tickets online!

Het AFFR viert in 2023 zijn vijftiende editie, en daarom pakt het festival extra groots uit. Niet alleen met het meest uitgebreide programma ooit - met bijna 100 films over architectuur en de stad - maar ook met bijzondere lezingen en sprekers. Daarnaast zijn er premières, klassiekers en niet eerder ontdekte films, maar ook masterclasses, short-programma's, excursies en een pubquiz. Voor wie niet kan kiezen is er op zondag de Best of AFFR.

AFFR 2023 opent op woensdag 4 oktober in Theater Zuidplein, met de wereldpremière van A Plan for Paradise van Kati Juurus, een film die op soms hilarische wijze de diepgewortelde verschillen tussen Westerse ontwerpovertuigingen en de werkelijkheid in Nepal blootlegt.

In daaropvolgende vier dagen verkent het festival vanuit thuisbasis LantarenVenster een uiteenlopend programma met films over architectuur, de stad en het landschap: portretten van architecten en hun ontwerpen, maar ook films over actuele thema’s zoals de manier waarop we omgaan met water, over de werkcultuur binnen de architectuursector en over de geglobaliseerde afvalindustrie. Nieuw dit jaar is dat er speciale focus is voor een tijdvak – de ‘kritiese’ jaren 70 – en voor een land waar zich belangrijke, voor het vakgebied relevante ontwikkelingen voordoen – in dit geval India, sinds 2022 het land met het hoogste inwonersaantal ter wereld, met alle ruimtelijke uitdagingen van dien; afzonderlijke programmalijnen, die bovendien allemaal aansluiten bij het hoofdthema van AFFR 2023, Contested Space.

De programmering van AFFR is zoals altijd breed, van onderzoekende, in-depth documentaires tot lichtvoetige, onderhoudende films – met zelfs animatiefilms en een muziekfilm over architectuur op het programma. Daarnaast is er natuurlijk veel ruimte voor lezingen, tours en debatten, met spraakmakende sprekers uit het vakgebied én daarbuiten. Zo is er voor iedereen die zich interesseert voor architectuur, voor film of de gebouwde wereld wel iets te zien op AFFR.

 

 

Programma en Tickets

Ga voor een overzicht naar onze programmapagina of het blokkenschema
Programma AFFR
Loading...
film • stad • architectuur 9 - 13 okt. 2024