Event van de dagThe Masters: Susan SchuppliVrij 6 okt, 19:15 - AFFR
9–13 okt 2024
film • stad • architectuur

Pers

We verwelkomen we journalisten graag op AFFR, en bieden zowel voor als tijdens ons festival verschillende diensten om de pers te faciliteren. Op deze pagina vind je belangrijke persinformatie en onze laatste persberichten.

Lees meer

Nieuwsbrief

Lees meer

Film – Stad – Architectuur

AFFR onderzoekt de relatie tussen film, stad en architectuur door het programmeren en vertonen van films en door het organiseren van inleidingen en debat.

Lees meer

Geschiedenis

Alles over de geschiedenis van AFFR

Lees meer

Organisatie

Meer informatie over de organisatie van de Stichting Architectuur Filmfestival Rotterdam vindt je hier.

Lees meer

Contact

Post- en bezoekadres, contactgegevens

Lees meer

Event van de dag
The Masters: Susan Schuppli
Vrij 6 okt, 19:15

Onderzoeker Susan Schuppli belicht in haar lezing hoe architectuur en film kunnen worden ingezet als methode om grip te krijgen op betwiste ruimtes

Event van de dag<br>The Masters: Susan Schuppli<br>Vrij 6 okt, 19:15

Contested spaces – betwiste ruimtes – zijn complex en moeilijk te vatten. Architectuur kan als methode dienen om grip te krijgen op deze complexiteit. Onderzoeker Susan Schuppli belicht in haar lezing hoe architectuur en film deze ingewikkelde kluwen van politiek, oorlog en klimaatverandering kunnen ontrafelen. Aan de hand van Schuppli’s werk gaat architect Sereh Mendias in gesprek over deze vernieuwende rol van architectuur. Schuppli is directeur van het Centre for Research Architecture, Goldsmiths en affiliate artist-researcher bij Forensic Architecture.

The Masters is de reeks van gesprekken met gevestigde filmmakers waarin AFFR de relatie tussen hun werk en de architectonische en stedelijke ruimte onderzoekt. Eerdere gasten waren Fiona Tan, Kadir van Lohuizen, Martin Koolhoven en Paula van der Oest

Over de sprekers

Susan Schuppli is onderzoeker en kunstenaar en woont in het Verenigd Koninkrijk. In haar werk onderzoekt ze de materiële bewijzen van oorlogen en conflicten, maar ook van milieurampen en klimaatverandering. Haar huidige werk is gericht op leren van ijs en de politiek van kou. Haar creatieve projecten zijn tentoongesteld in heel Europa, Azië, Canada en de VS. Ze heeft veel gepubliceerd over media en politiek en is auteur van het boek Material Witness, dat in 2020 bij MIT Press verscheen. Schuppli is directeur van het Centre for Research Architecture, Goldsmiths University of London, waar ze ook kunstenaar-onderzoeker is en bestuursvoorzitter van Forensic Architecture.

Sereh Mandias is architect, schrijver en docent in Rotterdam. Haar werk richt zich op de manier waarop architectuur zich verhoudt tot de hedendaagse samenleving en bredere cultuur. Ze werkt als docent en onderzoeker aan de leerstoel Interiors Buildings Cities aan de Technische Universiteit Delft, als gastdocent aan de Rotterdamse Academie van Bouwkunst en als redacteur bij platform voor stadscultuur De Dépendance. Ze is lid van de redactie van OASE Tijdschrift voor Architectuur en medeoprichter van de Nederlandse architectuurpodcast Windoog. (Fotografie: Marianne Hommersom)

 

The Masters: Susan Schuppli in gesprek met Sereh Mandias

Vrijdag 6 oktober 19:15
LantarenVenster Zaal 3
Loading...
film • stad • architectuur 9 - 13 okt. 2024