City for Sale

De negende editie van AFFR vindt plaats van 4 t/m 8 oktober 2017 in LanterenVenster. Dit jaar zoomt het festival in op de stad als commodity. Onder het thema City for Sale onderzoekt AFFR de gevolgen van internationale kapitaalstromen op de samenstelling van de stad en zijn inwoners; gebouwen als investeringsmodellen; architectuur als toeristische trekpleister; en de stad als verdienmodel.

Lees meer

Informatie

De negende editie van AFFR vindt plaats van 4 t/m 8 oktober 2017. Na de openingsfilm in de Rotterdamse Schouwburg, vindt het festival de andere dagen onderdak in LanterenVenster Rotterdam. Ook dit jaar verwelkomt AFFR tientallen internationale filmmakers en zal het naar verwachting worden bezocht door 7500 liefhebbers van film, stad en architectuur van over de hele wereld.

Lees meer

Kaartverkoop

Alle informatie voer losse tickets, Festivalpas en 'Architectenweb Best of AFFR'

Lees meer

Film – Stad – Architectuur

AFFR onderzoekt de relatie tussen film, stad en architectuur door het programmeren en vertonen van films en door het organiseren van inleidingen en debat.

Lees meer

Geschiedenis

De stichting Architectuur Filmfestival Rotterdam (AFFR) is opgericht in 2000 en organiseerde dat jaar het eerste architectuur filmfestival ter wereld. Er volgden volwaardige edities in 2001 en 2003. In 2007 maakte AFFR een hernieuwde start en in 2009 breidde het festival flink uit in bezoekersaantallen en programmering.

Lees meer

Organisatie

De mensen achter het festival

Lees meer

Pers

Persinformatie

Lees meer
 • Fondsen, Sponsoring & Partners AFFR wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal publieke en private fondsen, door een groeiend aantal sponsoren en door een brede range aan onderwijs-, programma- en mediapartners. Lees meer

Filmmakers

Dit is de informatiepagina voor filmmakers & professionals

Lees meer

Save the date for the 10th Architecture Film Festival Rotterdam: 10 – 14 October 2018!

After five days of a successful AFFR 2017 we can conclude that we’ve pushed the limits of our festival further than ever. Thanks to our enthusiastic visitors and thanks to all international guests, filmmakers and professionals we’ve enjoyed a great…
Lees meer
Naar festival

Kaartverkoop

Alle informatie voer losse tickets, Festivalpas en 'Architectenweb Best of AFFR'

Kaartverkoop

Kaartverkoop kassa LantarenVenster en AFFR.nl


Let op! Voor de vertoningen van Architectenweb best of AFFR zijn onderstaande kortingen niet geldig. Deze zijn exclusief verkrijgbaar via onze website, zie ook hieronder.

 • Standaardtarief: € 9,75
 • Club Fountainhead leden: € 8,75
 • Studenten / CJP: € 7,75
 • LantarenVenster Strippenkaart: geaccepteerd
 • Cineville: Geaccepteerd

AFFR-passen te koop op AFFR.nl en aan de AFFR balie

 • Festivalpas, inclusief Openingsavond: € 87,50
 • Architectenweb Best of AFFR (5 films): € 33,50
 • Club Fountainhead lidmaatschap: € 49,50

Opening Night: kaartjes te koop aan kassa Theater Rotterdam en op AFFR.nl

 • Standaardkaartje Openingsavond: € 12,50
 • Club Fountainhead leden: gratis entree

Online kaartverkoop

Je kunt tot een uur voor aanvang van de voorstelling je kaartjes online kopen. Achter iedere film in het onlineprogramma vind je een verkooplink naar de website van LantarenVenster.

Je kunt online betalen met iDEAL of CreditCard. Na je betaling ontvang je een email met een barcode. Laat een print of een afbeelding op je smartphone zien wanneer je de filmzaal binnen gaat. Je kunt online maximaal acht kaartjes per keer kopen.

Laat bij het binnengaan van de filmzaal naast je kaartje of E-ticket ook altijd je eventuele kortingskaart (Club Fountainhead, Festivalpas, LV Strippenkaart, Cinevillepas, CJP of collegekaart) zien.

Kassaverkoop LantarenVenster

De kassa van LantarenVenster opent iedere dag om 11:30. De kassa sluit 15 minuten na aanvang van de laatste film. Je kunt contant of met PIN betalen. Het kan tijdens het festival heel druk zijn aan de kassa, dus wij adviseren je je kaartjes online te kopen.

Openingsavond
Kaartjes voor de Openingsavond op 4 oktober zijn verkrijgbaar aan op de website en aan de kassa van Theater Rotterdam

AFFR FESTIVALPAS (€ 87,50)

Met een AFFR Festivalpas heb je gratis toegang tot alle films in LantarenVenster, inclusief de openingsavond in Theater Rotterdam. Je kunt de Festivalpas ALLEEN online kopen op deze website en aan de AFFR-balie in LantarenVenster tijdens het festival.
Jouw festivalpas, entreebewijs voor de Opening Night én het magazine krijg je voor 30 september thuisgestuurd. Bestel je na 30 september, dan kun je je festivalpas afhalen bij de AFFR-balie in LantarenVenster op vertoon van de bevestigingsmail.

Voor iedere film die je wilt bezoeken moet je op vertoon van je festivalpas een los kaartje halen bij de kassa van LantarenVenster. Je kunt uiteraard meerdere kaartjes in één keer afhalen vanaf woensdag 4 oktober 12.00.

KOOP FESTIVALPAS

ARCHITECTENWEB BEST OF AFFR (€ 33,50)

Geniet van de vijf beste films van het festival, speciaal geselecteerd door de redactie van AFFR en Architectenweb. Je kunt deze pas ALLEEN kopen op deze website en aan de AFFR-balie in LantarenVenster tijdens het festival. Met je online betalingsbewijs haal je de Architectenweb Best of AFFR Pas op aan de AFFR-balie.

KOOP BEST OF AFFR PAS

CLUB FOUNTAINHEAD LIDMAATSCHAP (€ 49,50)

Club Fountainhead is de vriendenclub van AFFR. Leden kijken gratis online cinema PLAYTIME. Ze krijgen een vrijkaartje voor de feestelijke openingsavond en voor de AFFR Secret Preview. En ze krijgen 10% korting op kaartjes voor het festival.

Je kunt deze pas ALLEEN kopen op deze website en aan de AFFR-balie in LantarenVenster tijdens het festival. Je Club Fountainheadpas, entreebewijs voor de Opening Night én het magazine krijg je voor 30 september thuisgestuurd. Bestel je na 30 september, dan kun je je pas afhalen bij de AFFR-balie in LantarenVenster op vertoon van de bevestigingsmail.

Met je Club Fountainheadpas krijg je 10% korting bij de aanschaf van kaartjes op deze website en aan de kassa van Lantaren Venster. Laat altijd je pas zien bij de ingang van de filmzaal.

WORD LID VAN CLUB FOUNTAINHEAD!

film • stad • architectuur 10 - 14 okt. 2018