The View met gastintroductieInez Weski - uitverkocht - AFFR
9–13 okt 2024
film • stad • architectuur

Film – Stad – Architectuur

AFFR onderzoekt de relatie tussen film, stad en architectuur door het programmeren en vertonen van films en door het organiseren van inleidingen en debat.

Lees meer

Geschiedenis

Alles over de geschiedenis van AFFR

Lees meer

Organisatie

Meer informatie over de organisatie van de Stichting Architectuur Filmfestival Rotterdam vindt je hier.

Lees meer

Contact

Post- en bezoekadres, contactgegevens

Lees meer

De ethiek van gevangenschap en het gevangenisgebouw

The View met gastintroductie
Inez Weski – uitverkocht

Er zijn nog wel kaarten beschikbaar voor de screening op zondag 8 oktober, 13:00, zonder gastintroductie maar met de korte film Urban Solutions.

Speel Video
 - AFFR

Een speciale gast bij een bijzondere film: strafrechtadvocaat Inez Weski verzorgt de introductie van The View, een ontluisterende documentaire over misverstanden rond de bouw van een nieuwe gevangenis aan de kust van Groenland. Wat is een zwaardere straf: een gevangeniscel met zicht op een blinde muur of op een magnifiek landschap? En hoe meet je de ethiek van gevangenschap?

Groenlandse gedetineerden, die hun straf nu nog uitzitten in Deense gevangenissen, verdienen volgens de Denen beter: een cel met zicht op het hun vertrouwde, imposante Groenlandse landschap. Een jong architectenbureau begint aan de kust van Groenland monter aan deze opgave, maar de gedetineerden worden nauwelijks gevraagd naar hun ideeën. De film volgt het groeiende misverstand tussen optimistische vooruitgangsdenkers, gedetineerden en de bewoners. Een ontluisterende registratie van de dilemma’s die het gevolg zijn van goede bedoelingen en van de culturele misverstanden tussen gebruikers en ontwerpers.

"Een algemene waarschuwing voor iedereen met betrekking tot het gevangeniswezen: vertrouw nooit op de goede bedoelingen van de staat en haar dienaren. Het is aan jou om je wil om te overleven en je gevoel voor menselijkheid te behouden, of om simpelweg weg te rotten."

– Inez Weski

 - AFFR
 - AFFR
 - AFFR
 - AFFR
 - AFFR

NB: Het optreden van Inez Weski tijdens het Architectuur Film Festival Rotterdam is een privé-aangelegenheid. Zij zal niet publiekelijk op haar eigen zaak ingaan. Inez Weski geeft geen interviews en zij beantwoordt ook geen vragen voor, tijdens of na haar lezing. Cameraploegen zijn niet welkom in de filmzaal of in de foyer van LantarenVenster. Het optreden van mevrouw Weski zal niet worden geregistreerd. AFFR geeft ook geen toestemming voor het maken van foto’s of filmregistraties met een mobiele telefoon tijdens haar lezing.

The View & Urban Solutions

Ole Stenum, 2020
Zondag 8 oktober 13:00
LantarenVenster Zaal 1

NB: dit is NIET de uitverkochte screening met gastintroductie van Inez Weski
Loading...
film • stad • architectuur 9 - 13 okt. 2024