City for Sale

De negende editie van AFFR vindt plaats van 4 t/m 8 oktober 2017 in LanterenVenster. Dit jaar zoomt het festival in op de stad als commodity. Onder het thema City for Sale onderzoekt AFFR de gevolgen van internationale kapitaalstromen op de samenstelling van de stad en zijn inwoners; gebouwen als investeringsmodellen; architectuur als toeristische trekpleister; en de stad als verdienmodel.

Lees meer

Informatie

De negende editie van AFFR vindt plaats van 4 t/m 8 oktober 2017. Na de openingsfilm in de Rotterdamse Schouwburg, vindt het festival de andere dagen onderdak in LanterenVenster Rotterdam. Ook dit jaar verwelkomt AFFR tientallen internationale filmmakers en zal het naar verwachting worden bezocht door 7500 liefhebbers van film, stad en architectuur van over de hele wereld.

Lees meer

Kaartverkoop

Alle informatie voer losse tickets, Festivalpas en 'Architectenweb Best of AFFR'

Lees meer

Film – Stad – Architectuur

AFFR onderzoekt de relatie tussen film, stad en architectuur door het programmeren en vertonen van films en door het organiseren van inleidingen en debat.

Lees meer

Geschiedenis

De stichting Architectuur Filmfestival Rotterdam (AFFR) is opgericht in 2000 en organiseerde dat jaar het eerste architectuur filmfestival ter wereld. Er volgden volwaardige edities in 2001 en 2003. In 2007 maakte AFFR een hernieuwde start en in 2009 breidde het festival flink uit in bezoekersaantallen en programmering.

Lees meer

Organisatie

De mensen achter het festival

Lees meer

Pers

Persinformatie

Lees meer
  • Fondsen, Sponsoring & Partners AFFR wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal publieke en private fondsen, door een groeiend aantal sponsoren en door een brede range aan onderwijs-, programma- en mediapartners. Lees meer

Filmmakers

Dit is de informatiepagina voor filmmakers & professionals

Lees meer

Architectuur en filmklassiekers

Als vervolg op een succesvolle reeks avonden over architectuur en filmklassiekers in Kriterion Amsterdam stelde Jord den Hollander opnieuw een programma cyclus samen in samenwerking met het Architectuur Centrum Nijmegen uit het rijke archief van het AFFR.
Lees meer
Naar festival

Eero Saarinen: The Architect Who Saw the Future

Vertoningen

  • za 7 okt - 18:30

Tickets

Meer dan wie ook wist Eero Saarinen het optimisme van het Amerika uit de vijftiger en zestiger jaren vorm te geven. Iconische voorbeelden als de St. Louis Gateway Arch, het General Motors Technical Centre in Michican en de net schitterend gerenoveerde TWA passengers terminal op Kennedy Airport, staan voor de esthetiek van een hoopvolle toekomst. 

Peter Rosen, fotograaf en zoon van Saarinen, biedt een unieke inkijk in leven en werk van zijn vader en grootvader Eliel Saarinen. Hij gaat in op een bevlogen periode en het abrupte einde, toen Eero Saarinen in 1961 – op het toppunt van zijn roem – plotseling overleed. Met bewonderaars als Kevin Roche, Robert Stern en Rafael Vinoly.

Vertoningen

  • za 7 okt 18:30 - LV Zaal 1

Tickets

film • stad • architectuur 10 - 14 okt. 2018