Film & Architecture Studio 2024 - AFFR
9–13 okt 2024
film • stad • architectuur

Pers

We verwelkomen we journalisten graag op AFFR, en bieden zowel voor als tijdens ons festival verschillende diensten om de pers te faciliteren. Op deze pagina vind je belangrijke persinformatie en onze laatste persberichten.

Lees meer

Nieuwsbrief

Lees meer

Film – Stad – Architectuur

AFFR onderzoekt de relatie tussen film, stad en architectuur door het programmeren en vertonen van films en door het organiseren van inleidingen en debat.

Lees meer

Geschiedenis

Alles over de geschiedenis van AFFR

Lees meer

Organisatie

Meer informatie over de organisatie van de Stichting Architectuur Filmfestival Rotterdam vindt je hier.

Lees meer

Contact

Post- en bezoekadres, contactgegevens

Lees meer

Inschrijven kan tot 26 augustus 2024

Film & Architecture Studio 2024

AFFR en de Independent School for the City hebben hun krachten weer gebundeld voor de vermaarde Film & Architecture Studio, onder leiding van architect, curator en filmmaker Jord den Hollander. De studio vindt plaats tussen 6 en 14 september 2024, inclusief de mogelijkheid om je korte film te presenteren op ons festival in oktober.

 - AFFR

De Film & Architecture Studio heeft zich de afgelopen jaren bewezen als een van de meest relevante cursussen op het gebied van film en architectuur ter wereld. Het is een praktijkgerichte cursus die zich richt op cinematografie als een manier om de gebouwde omgeving te verkennen. Deelnemers – sociologen, historici, schrijvers, stedenbouwkundigen, planologen, architecten en activisten – maken kennis met de essentiële elementen van het filmmaken en leren deze te relateren aan stad en architectuur. De focus daarbij ligt niet zozeer op de technische aspecten van filmmaken en postproductie, maar eerder op film als een manier om je gedachten te structureren en je bevindingen om te zetten in een pakkend verhaal: filmmaken als onderzoeksinstrument om de stedelijke omgeving beter te begrijpen.

 - AFFR
 - AFFR
 - AFFR
 - AFFR
 - AFFR
 - AFFR
 - AFFR
 - AFFR

Cursusdata en programma

6 t/m 14 september, online bijeenkomsten op woensdag 18 en 25 september

De Film & Architecture Studio is een cursus van een week, met gezamenlijke activiteiten in Rotterdam verspreid over twee opeenvolgende vrijdagen en zaterdagen en één woensdagavond. In deze periode ontwikkel je een concept voor een korte film van ongeveer twee minuten; je werkt een script uit, maakt opnamen en maakt een eerste opzet. Filmmaker en curator Jord den Hollander en het team van de Independent School geven je input en inspiratie, en samen met de andere deelnemers bespreken we elkaars vorderingen.

Deelnemers krijgen de kans om hun korte films te presenteren op AFFR en de opening van het festival op 9 oktober 2024 bij te wonen. Ter voorbereiding op het festival bieden we op 18 en 25 september de (online) mogelijkheid om feedback te krijgen op je werk.

Inschrijven en kosten

Normaal tarief: € 250,- sluiting inschrijving op 26 augustus
Schrijf je in via de website van de Independent School.
Voor speciale situaties gelden speciale tarieven. Stuur voor meer informatie een e-mail naar info[@]schoolforthecity.nl

De Film & Architecture Studio heeft een minimum aantal deelnemers van 8 personen en een maximum van 14 personen.

 - AFFR

Over Jord den Hollander

Na zijn master architectuur aan de Technische Universiteit Delft volgde Jord den Hollander een cursus scenarioschrijven aan de Filmschool in Londen. Gedurende zijn carrière combineerde hij beide disciplines vaak. Hij maakte documentaires over kunst en architectuur, schreef en regisseerde internationaal geprezen televisieseries voor kinderen over kunst en wetenschap en was tot 2023 curator van AFFR, ’s werelds grootste architectuurfilmfestival, dat hij in 2002 mede oprichtte. Daarnaast heeft hij een uniek oeuvre ontworpen met onder meer een architectuurcentrum voor kinderen in Almere, een mobiele kinderbibliotheek, een drijvend hotel en een tensegrity fietsbrug.

[beeld: Aad Hoogendoorn, m.u.v. portret Jord den Hollander]

Inschrijven en kosten

Film & Architecture Studio 2024
Inschrijven
Loading...
film • stad • architectuur 9 - 13 okt. 2024