Programma en tickets AFFR 2023vanaf 12 september online - AFFR
9–13 okt 2024
film • stad • architectuur

Film – Stad – Architectuur

AFFR onderzoekt de relatie tussen film, stad en architectuur door het programmeren en vertonen van films en door het organiseren van inleidingen en debat.

Lees meer

Geschiedenis

Alles over de geschiedenis van AFFR

Lees meer

Organisatie

Meer informatie over de organisatie van de Stichting Architectuur Filmfestival Rotterdam vindt je hier.

Lees meer

Contact

Post- en bezoekadres, contactgegevens

Lees meer

Programma en tickets AFFR 2023
vanaf 12 september online

AFFR - het Architectuur Filmfestival Rotterdam - biedt ook in 2023 weer een uiteenlopend programma met films over architectuur, de stad en het landschap: portretten van architecten en hun ontwerpen, maar ook films over actuele thema’s zoals de manier waarop we omgaan met water, over de werkcultuur binnen de architectuursector en over de geglobaliseerde afvalindustrie.

Programma en tickets AFFR 2023<br>vanaf 12 september online

Nieuw dit jaar is dat er speciale focus is voor een tijdvak – de ‘kritiese’ jaren 70 – en voor een land waar zich belangrijke, voor het vakgebied relevante ontwikkelingen voordoen – in dit geval India, sinds 2022 het land met het hoogste inwonersaantal ter wereld, met alle ruimtelijke uitdagingen van dien; afzonderlijke programmalijnen, die echter allemaal aansluiten bij het hoofdthema van AFFR 2023, Contested Space.

De programmering van AFFR is zoals altijd breed, van onderzoekende, in-depth documentaires tot lichtvoetige, onderhoudende films – dit jaar staan zelfs animatiefilms en een muziekfilm over architectuur op het programma. Daarnaast is er natuurlijk veel ruimte voor lezingen, tours en debatten, met spraakmakende sprekers uit het vakgebied én daarbuiten. Zo is er voor iedereen die zich interesseert voor architectuur, voor film of voor zijn/haar gebouwde omgeving wel iets te zien op AFFR.

AFFR vindt dit jaar plaats van 4 tot en met 8 oktober in LantarenVenster en Theater Zuidplein. De bekendmaking van het volledige programma en de start kaartverkoop zijn op 12 september.

film • stad • architectuur 9 - 13 okt. 2024