Event van de dag:Mumbai films itself met Rohan ShivkumarZat 7 okt, 15:30 - AFFR
9–13 okt 2024
film • stad • architectuur

Pers

We verwelkomen we journalisten graag op AFFR, en bieden zowel voor als tijdens ons festival verschillende diensten om de pers te faciliteren. Op deze pagina vind je belangrijke persinformatie en onze laatste persberichten.

Lees meer

Nieuwsbrief

Lees meer

Film – Stad – Architectuur

AFFR onderzoekt de relatie tussen film, stad en architectuur door het programmeren en vertonen van films en door het organiseren van inleidingen en debat.

Lees meer

Geschiedenis

Alles over de geschiedenis van AFFR

Lees meer

Organisatie

Meer informatie over de organisatie van de Stichting Architectuur Filmfestival Rotterdam vindt je hier.

Lees meer

Contact

Post- en bezoekadres, contactgegevens

Lees meer

Job alert: AFFR zoekt
een Ticketing Assistent

AFFR zoekt versterking! Voor ons marketing- en communicatieteam zijn we momenteel op zoek naar een Ticketing Assistent. Ben jij een student of (startende) ZZP-er met organisatietalent en oog voor detail, en heb je in augustus zin en tijd om ons…
Lees meer

Event van de dag:
Mumbai films itself met Rohan Shivkumar
Zat 7 okt, 15:30

Film en architectuur zijn onlosmakelijk verbonden in het Bollywood van India. Filmmaker, architect en kenner van de Indiase film Rohan Shivkumar presenteert een bijzondere avond vol filmfragmenten over hoe deze metropool gevormd werd door de film.

Event van de dag:<br>Mumbai films itself met Rohan Shivkumar<br>Zat 7 okt, 15:30

Deze special is onderdeel van het Indian Nights programma: 75 jaar na de onafhankelijkheid werd India in 2023 het meest bevolkte land ter wereld. Een diep verdeeld land dat ondanks grote uitdagingen een geheel eigen karakter heeft behouden.

Van documentaires over het Indiase modernisme van Doshi in The Promise. Architect BV Doshi en van Le Corbusier in Chandigarh en Ahmedabad in The Power of Utopia, tot portretten van de megasteden Delhi en Mumbai in Ladies Only en All that Breathes – je ziet het allemaal bij AFFR. Voor liefhebbers van architectuur en Bollywood is er daarnaast de special Mumbai films itself, waar architect Rohan Shivkumar aan de hand van filmfragmenten laat zien hoezeer het imago van de stad beïnvloed is door film.

Mumbai films itself

Zaterdag 7 oktober, 15:30
LantarenVenster Zaal 3
Loading...
film • stad • architectuur 9 - 13 okt. 2024