The Masters:Paula van der Oest over architectonische ruimte in filmZaterdag 9 okt 21:45 - AFFR
4–8 okt 2023
film • stad • architectuur

Club Fountainhead

Steun AFFR, krijg 30% korting op tickets en een vrijkaartje voor de Opening Night en speciale AFFR events

Lees meer

Pers

Voor de belangrijkste persinformatie over AFFR

Lees meer

Film – Stad – Architectuur

AFFR onderzoekt de relatie tussen film, stad en architectuur door het programmeren en vertonen van films en door het organiseren van inleidingen en debat.

Lees meer

Geschiedenis

Alles over de geschiedenis van AFFR

Lees meer

Organisatie

Meer informatie over de organisatie van de Stichting Architectuur Filmfestival Rotterdam vindt je hier.

Lees meer
  • Fondsen & sponsoring AFFR wordt inhoudelijk en financieel ondersteund door een grote groep trouwe fans verenigd in Club Fountainhead, door een breed zakelijk netwerk – de King Kong business club en door een groot aantal fondsen, sponsoren en partners. Lees meer

Contact

Post- en bezoekadres, contactgegevens

Lees meer

Call for Entries AFFR 2023

Heb je recentelijk een film, documentaire, animatie, VR-productie of short gerealiseerd met als onderwerp architectuur, stad, landschap of de gebouwde omgeving in bredere zin, stuur dan je werk nu in voor de filmselectie van AFFR 2023!
Lees meer

The Masters:
Paula van der Oest over architectonische ruimte in film
Zaterdag 9 okt 21:45

In The Masters dit jaar scenarioschrijver en regisseur Paula van der Oest over de rol van architectonische ruimte in film. AFFR curator Jord den Hollander gaat aan de hand van filmclips uit haar omvangrijke oeuvre met Van der Oest in gesprek over film, stad en architectuur.

The Masters:<br>Paula van der Oest over architectonische ruimte in film<br>Zaterdag 9 okt 21:45

Paula van der Oest spreekt voor het eerst over het belang van de architectonische ruimte in haar films. Over de rol van het ruimtelijk ontwerp en het production design in de vertelling. Filmmaker en architect Jord den Hollander gaat aan de hand van tientallen clips uit haar films met Van der Oest in gesprek over de verwevenheid van film, interieur en stad. Het wordt een unieke avond met een bijzondere en geëngageerde filmmaakster waarin op zoek gegaan wordt naar de overeenkomsten en verschillen tussen cinema en architectuur.

Paula van der Oest is een van de meest succesvolle en productieve filmmakers van Nederland. De periode van lockdown was voor haar aanleiding voor een bijzonder filmproject dat leidde tot de film Love in a Bottle. Deze film laat niet alleen zien hoe een liefde tussen twee mensen, gedwongen opgesloten in hun verschillende huizen in Londen en Amsterdam, online kan opbloeien. Het is vooral de ultieme verkenning van het leven als het zich gedwongen afspeelt in een beperkte ruimte.

Paula van der Oest verwierf internationale bekendheid toen ze in 2003 met Zus & Zo werd genomineerd voor een Academy Award voor beste buitenlandse film. Enkele van haar meer recente projecten waar zij als regisseur aan meewerkte, zijn de speelfilms Lucia de B. (2014) en Tonio (2016). Beiden werden bekroond tot Nederlandse inzending voor de Oscars. Zij schreef het scenario voor De Slag om de Schelde dat afgelopen weekend vijf Gouden Kalveren won.

The Masters is de reeks van gesprekken met gevestigde filmmakers waarin AFFR de relatie tussen hun werk en de architectonische en stedelijke ruimte onderzoekt. Eerdere gasten waren Fiona Tan, Kadir van Lohuizen en Martin Koolhoven.

Bestel hier tickets voor The Masters: Paula van der Oest

Let op, er is een wijziging in de zalen voor het programma van zaterdag. The Masters: Paula van der Oest (21:45) vindt nu plaats in LantarenVenster Zaal 4.

film • stad • architectuur 4 - 8 okt. 2023