Online terugkijken:Rotterdam Speciaal, de veranderende stad - AFFR
4–8 okt 2023
film • stad • architectuur

Festival 2022 – Programma

In een wereld die op zijn kop staat, waar de uitdagingen immens zijn en waar nieuwe werkelijkheden over elkaar heen buitelen, focust AFFR op een moment van stilstaan. Of in cinematografische termen: een freeze frame.

Lees meer

Kaartverkoop

Alle opties op een rij

Lees meer

Bezoekersinfo

Alle praktische informatie over het bezoeken van het AFFR 2022

Lees meer

Club Fountainhead

Steun AFFR, krijg 30% korting op tickets en een vrijkaartje voor de Opening Night en speciale AFFR events

Lees meer

Pers

Voor de belangrijkste persinformatie over AFFR

Lees meer

Film – Stad – Architectuur

AFFR onderzoekt de relatie tussen film, stad en architectuur door het programmeren en vertonen van films en door het organiseren van inleidingen en debat.

Lees meer

Geschiedenis

Alles over de geschiedenis van AFFR

Lees meer

Organisatie

Meer informatie over de organisatie van de Stichting Architectuur Filmfestival Rotterdam vindt je hier.

Lees meer
  • Fondsen & sponsoring AFFR wordt inhoudelijk en financieel ondersteund door een grote groep trouwe fans verenigd in Club Fountainhead, door een breed zakelijk netwerk – de King Kong business club en door een groot aantal fondsen, sponsoren en partners. Lees meer
  • Filmmakers Dit is de informatiepagina voor filmmakers & professionals Lees meer
  • Inzending films Ben je een filmmaker, -producent of distributeur en heb je een speelfilm, documentaire, animatiefilm of short? Lees meer

Contact

Post- en bezoekadres, contactgegevens

Lees meer

Marieke Berkers Interim-Directeur AFFR

Marieke Berkers wordt Interim-Directeur van het Architectuur Filmfestival Rotterdam. Zij volgt per 1 januari 2023 Joep Mol op, die na twaalf jaar betrokkenheid bij het festival als directeur afscheid neemt. Zij volgt per 1 januari 2023 Joep Mol op, die…
Lees meer

Online terugkijken:
Rotterdam Speciaal, de veranderende stad

Op donderdag 7 oktober 2021 organiseerde AFFR samen met AIR een filmisch stadsdebat over de wooncrisis. Aan de hand van een aantal korte films besprak Bart Cosijn met Rotterdamse gasten prangende kwesties in het Rotterdamse woonbeleid. Kijk het debat hier terug.

Op donderdag 7 oktober 2021 organiseerde AFFR samen met AIR een filmisch stadsdebat over de wooncrisis en prangende kwesties in het Rotterdamse woonbeleid. Aan de hand van de korte films Exodus (Guido Jeurissen, 2020) en This is my land… (Salvador Miranda, 2019) en een fragment uit Outskirts (Xavi Esteban en Odei A. Etxearte, 2020) besprak Bart Cosijn met verschillende gasten de huidige situatie in Rotterdam, de veranderende wijken en de (on)rechtvaardigheid van het beleid. Met een speciaal optreden van theatermaker en zanger Joris Lutz.

Dean Bowen, op wiens gedicht de film Exodus is gebaseerd, en Sanne Poot, journalist voor onder andere Vers Beton, komen iets vertellen over de huidige staat van de woningmarkt in Rotterdam en wat hiervan de gevolgen zijn voor de bewoners van de stad. Daarnaast vertellen Mark van de Velde, directeur van Woningstichting Samenwerking in Vlaardingen, en Herman Meijer, oud-wethouder Volkshuisvesting voor GroenLinks over (on)macht van woningcorporaties en politiek binnen het huidige systeem. Tenslotte zullen Tonny van Sommeren, bewoner van de Singelblokken in Rotterdam-West, en Mike Emmerik van de Independent School for the City iets vertellen over hun ervaringen met het woonbeleid en mogelijke alternatieven.

film • stad • architectuur 4 - 8 okt. 2023